Alegeri Parlamentare 2020 vot prin corespondență

Pentru exercitarea dreptului de vot prin corespondență, trebuie să te înregistrezi până pe 22 octombrie pe portalul www.votstrainatate.ro.

74

10197 de cetățeni români cu domiciliul sau reședința în străinătate au optat deja pentru votul prin corespondență la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Pentru exercitarea dreptului de vot prin corespondență, trebuie să te înregistrezi până pe 22 octombrie pe portalul www.votstrainatate.ro.

Pentru înregistrare, sunt necesare următoarele date personale: numele, prenumele, codul numeric personal.

La acestea anexezi o copie scanată sau o fotografie a actului de identitate, precum și o copie/fotografie a documentului care atestă domiciliul sau reședința în străinătate.

Lista acestor documente este accesibilă aici http://www.mae.ro/node/52162.

După înregistrarea pe portal, vei primi un e-mail de la Autoritatea Electorală Permanentă, cu un link de confirmare în vederea înregistrării și finalizării cererii.

Linkul de validare este valabil doar 24 de ore!

Cererea este verificată de Autoritatea Electorală Permanentă. Vei primi un e-mail care va atesta finalizarea cererii de înregistrare ca alegător prin corespondență în maximum 5 zile.

Vei primi toate documentele necesare pentru votul prin corespondență, precum și instrucțiunile de completare și transmitere a votului, la adresa furnizată în cerere.

Plicul cu votul prin corespondență poate fi transmis astfel:

  • în România (plicul este autoadresat și nu implică un cost suplimentar);
  • la misiunea diplomatică din țara în care te afli, personal sau prin poștă (urmând să acoperi costurile trimiterii plicului).

Nu uita să te înregistrezi pe platforma www.votstrainatate.ro. Datele tale sunt în siguranță și vor fi folosite doar pentru acest proces electoral.

Votează și tu prin corespondență! Înscrie-te până pe 22 octombrie 2020 pe www.votstrainatate.ro.

Sursa Ministerul Afacerilor Externe

Publică GRATIS știrea ta!