Maximilian un exempu pentru toți

La Petroșani, anul trecut, 800 de familii au fost lăsate în frig fără apă caldă și căldură

73

Acțiunile civice au scopul de a semnala / puncta / atenționa / corecta abaterile de la normalitate.

Când aproapele tău, cetățeanul, trece printr-o etapă mai dificilă și-ți cere sprijinul ai obligația morală, civică, de a reacționa.

Există în Deva zeci de mii de cetățeni care sunt afectați direct sau indirect de problema acută a lipsei de căldură și apă caldă din oraș. Problemă care se perpetuează de mai bine de zece zile.

Printre ei se află persoane vârstnice, persoane bolnave, persoane cu o situație financiară precară dar există și copii, fie că vorbim de cei din grădinițe, creșe sau școli.

Mulți dintre cei afectați au reacționat pe rețelele de socializare, alții au fost prezenți în stradă, ceea ce a creat un val de reacție negativă, orchestrată, din partea unor persoane în încercarea de a directiona atenția sau de a minimaliza grava situație în care se află parte din cetățenii Devei.

Atitudinea civică a lui Maximilian

Maximilian, este elev în clasa 0. Maximilian, alături de mama lui, ținând în mână o hârtie pe care era scris mesajul : „VREAU LA ȘCOALĂ”, a dorit neapărat să facă acest mesaj public, dând astfel un exemplu de comportament civic.

Din păcate așa cum menționam mai sus, sunt persoane care în mod vădit încearcă denaturarea evenimentelor, prin comentarii tendențioase, pe rețeaua de socializare Facebook, se încearcă discreditarea acțiunii micuțului Maximilian.

Mie mi se pare penibil cum folosesc sindicaliştii copii ca să îşi atingă jocurile politice. Not cool, guys, not cool. Cu GDPR-ul cum stăm, aveți acordul părinților să îl folosiți în materiale promoționale?, scrie Alex Pârva pe Facebook

Tiberiu Claudiu Barstan Eu zic că a fost dus de nas așa cum am fost toți duși de către mintioţi. Deja e aiurea situația, cu tot respectul, dar dacă avem de ales între căldură în casele Devei (eu o scriu cu D mare) și joburile lor alea bănoase… afară cu toată lumea și gata. Câte compensatorii se mai dau în zilele noastre, tot 24-30 de luni?, mai scrie Alex Pârva pe Facebook

Atitudinea, exemplul lui Maximilian este lăudabil, trebuie încurajat, promovat și nicidecum blamat.

Cetățenii care nu au căldură și apă caldă sunt marginalizați, ignorați iar situația lor este tratată cu indiferență și comentarii acide, aceștia fiind lipsiți de apărarea societății civile.

La Petroșani, anul trecut, 800 de familii au fost lăsate în frig fără apă caldă și căldură. Erau cei mai săraci, au fost cei mai prejudiciați și de aici lipsa protestelor. Noi, ceilalți ar trebui să le fim alături.

La Deva, anul acesta, aproape 4000 de familii au fost lăsate în frig și fără apă caldă și asta din false motive economice. Noi, ceilalți ar trebui să le fim alături.

Publică GRATIS știrea ta!