Nucile folosite în dietă

Dietă, care poate duce la pierderea în greutate cu până la 1 kg. pe zi

81
Dietă nuci
https://ro.wikipedia.org/wiki/Nuc#/media/File:W_Nuss_Gr_99.jpg

Nuca, fructul nucului, este unul din fructele mult folosite de români. Ea apare în alimentație, în nenumărate forme ale produselor românești: cozonaci, colaci, plăcinte și alte produse de același tip, în alimente rituale cum sunt coliva sau măcinicii, în anumite alimente de post (sarmale de post și altele asemenea) etc.

De asemenea, miezul de nucă e folosit în unele tratamente populare, mai ales din pricina untdelemnului pe care îl conține. Acest untdelemn era folosit în vechime de români, alături de untdelemnul de fag sau jir, atunci când nu se putea folosi untdelemnul de măsline.

Vă propunem o dietă,  care poate duce la pierderea în greutate cu până la 1 kg. pe zi.

Trebuie să incluzi nucile în alimentația ta.

 ATENȚIE: Dieta nu trebuie să depășească zece zile!

Variante:

Mic dejun 1:

  • o salată de roșii,
  • o mână de nuci,
  • o lingură de ulei de măsline,
  • o felie de pâine din cereale integrale,
  • o ceașcă cu ceai sau cafea.

Mic dejun 2:

  • brânză combinată cu nuci sau alune,
  • o felie de pâine graham,
  • o ceașcă cu ceai sau cafea.

Mic dejun 3:

  • iaurt cu migdale sau nuci,
  • câteva felii de legume, roșii, castraveți, ardei,
  • o chiflă din cereale integrale,
  • o ceașcă cu ceai sau cafea.

Prânz, la alegere:

  • supă de legume,
  • salată de crudități cu brânză și ulei de măsline,
  • iaurt cu cereale,
  • un măr,
  • un strugure mic sau curmale,
  • o mână de nuci.

Cină, variante la alegere:

  • ciorbă de cartofi/ supă cremă de brocoli/ supă de roșii,
  • salată de crudități/ salată de ciuperci cu smântână,
  • un pahar de suc de legume sau de fructe,
  • nuci, alune, migdale, caju

Nucile sunt bogate în antioxidanți, acizi grași omega 3, proteine și fibre.

Publică GRATIS știrea ta!