Azi 24 aprilie este un nou termen în procesul dintre termocentrala Mintia și Garda de Mediu.

Azi 24 aprilie este un nou termen în procesul dintre termocentrala Mintia și Garda de Mediu.

Lipsa de implicare la nivel guvernamental pentru conformarea grupurilor energetice de la Mintia la condițiile de mediu, pot lăsa termocentrala în beznă.

Politicul a luptat doar pentru ocuparea funcțiilor de conducere în cadrul acestei companii de stat, lăsând problemele economico-financiare moștenire de la o guvernare la alta.

Astăzi, salariații CEH culeg roadele imixtiunilor politice în actul de conducere a societății, riscând chiar sistarea activității termocentralei Mintia.

„Situația conformării la condițiile de mediu este extrem de gravă la Mintia. Am făcut nenumărate demersuri la nivel de minister, la parlament, am sesizat DNA și DIICOT, am cerut doar modificarea legii Energiei pentru a putea accesa pentru Complexul Energetic Hunedoara o schemă de sprijin așa cum permite legislația europeană, din păcate peste tot găsim indiferență totală față de siguranța sistemului energetic.

Am sentimentul că îi deranjăm pe cei de la Ministerul Energiei, că le încurcăm demersurile de punere pe butuci a întreg sistemului energetic românesc.

Mă întreb, de ce guvernul Grindeanu nu dă o ordonanță, alta decât ordonanța 13, care să apere interesul național și să îi lase pe băieții deștepți din energie în afara sistemului energetic. O astfel de ordonanță ar putea scoate în stradă mai mulți români decât a scos vestita ordonanță13, dar surpriza mare ar fi că acum mesajul manifestanților ar fi unul de susținere a acestui guvern. Probabil că România încă nu e pregătită pentru reconstrucție, aflându-se tot în faza de distrugere a bunurilor naționale.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara va organiza o acțiune civică Hunedoara suntem NOI și va bate din nou la ușa partidelor politice din județ, de data aceasta cu mesajul:

SĂ VĂ FIE RUȘINE, PÂNĂ CÂND NE TOT MINȚIȚI?

” ,a declarat Cristian Iștoc – președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Publică GRATIS știrea ta!