Capu’ lu’ Moțoc, vreți ?

Așa cum v-am obișnuit, cei care vor să-și publice impresiile, ideile, gândurile, sugestiile, etc., în mod gratuit, pot face acest lucru prin intermediul paginii scrisori de la cititori.

68
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d5/Peinliches_Verhoer.jpg/440px-Peinliches_Verhoer.jpg
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d5/Peinliches_Verhoer.jpg/440px-Peinliches_Verhoer.jpg

Așa cum v-am obișnuit, cei care vor să-și publice impresiile, ideile, gândurile, sugestiile, etc., în mod gratuit, pot face acest lucru prin intermediul paginii scrisori de la cititori.

Am primit pe e-mail urmatoarea scrisoare:

Bravos, în ziua de azi nu ai dreptul să-ți ceri drepturile !

A lucra gratis este o onoare în concepția celor ce au salarii frumoase, unele chiar de 30.000 euro…
Adică, mai pe românește, facem muncă patriotică, țara ne va fi recunoscătoare, la poarta termocentralei se ridică niște piedestale: pentru statui sau pentru spânzurați ?

Nu domnilor, să lucrezi în condițiile capitaliste înseamnă să lucrezi în baza unui contract care prevede atît obligații cît și, mai ales, drepturi iar dreptul de a fi plătit conform muncii depuse este esențial, iar angajatorului îi revine sarcina de a plăti toate drepturule stipulate întocmai și la timp. Altfel discutăm de sclavagism modern.
Nici în socialism nu s-a practicat munca forțată, munca neplătită !

Sîntem luați la întrebări !

Ce să ne întrebați, de ce am lucrat fără să fim plătiți integral timp de șapte luni de zile ? De ce lucrăm în condiții de nesiguranță, lipsă iluminat, lipsă piese de schimb, lipsă materiale, lipsă investiții, lipsă stocuri de cărbune ?

Bun, vom răspunde, dar voi, administratorii care ne întrebați v-ați întrebat de ce ne întrebați de ce am protestat și ne-am cerut drepturile restante ?

Vă răspundem cu aceleași răspunsuri din septembrie: pentru că salariile cu puțin peste minimum pe economie nu ne ajung iar drepturile neplătite sunt drepturi stipulate și semnate în CIM-uri atît de către voi cît și de către noi. Noi ne-am făcut meseria pentru care sîntem plătiți mizerabil dar voi nu vă faceți treaba pentru care sînteți plătiți cu bani grei ! Și, ca tacîmul să fie complet, la orice majorare de salariu cerută de noi am primit invariabilul răspuns: nu sînt bani ! Dar bani sunt: dar nu pentru noi, noi ce muncim, ci pentru voi, pentru că pe baza muncii noastre, pe baza protestelor noastre vă luați și voi banii, acei banii sunt pentru voi și apropiații voștri, ca să nu scriu pile !

Așa că, corect ar fi să ne lăsați în pace, să ne plătiți, cum am mai scris, întocmai și la timp, doar așa nu vom mai recurge la proteste, pentru voi, ilegale, dar pentru noi perfect îndreptățite: din salarii trăim și noi și voi, noi mai rău, voi mai bine, cu mult mai bine !

Respectați contractele semnate și nu veți mai avea proteste !

Pentru conformitate și să nu căutați prea mult după mine, Marcel Banu, PRAM-ist CEH, termocentrala Mintia – Deva, fost grevist al foamei pentru bani de reparații, materiale și piese de schimb; pentru plan de reorganizare, unul singur, nu mai multe variante; pentru un plan de protecție socială în cazul disponibilizărilor dar și pentru drepturile salariale restante !

Cu stimă, Marcel

P.S. Apropo, cît timp au trecut de la asumarea plății restanțelor, asumare sub semnătura fostului prefect, Vasilică Potecă și nu s-au plătit așa cum apare în imagine ?

https://www.facebook.com/marcel.banu/posts/36657999a36792927
Publică GRATIS știrea ta!