Decizia din pixul Consiliului Județean Hunedoara

Termocentrala Mintia- cartoful fierbine al Sistemului Energetic Național, în mâna Consiliului Județean Hunedoara

281

Consiliul Județean Hunedoara a primit o solicitare pentru convocarea unei ședințe extraordinare care să cuprindă pe Ordinea de zi subiectul termocentrala Mintia.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, sindicat care activează în cadrul Societății Complexul Energetic Hunedoara SA- Sucursala Electrocentrale Deva, solicită d-lui Mircea Flaviu Bobora- președinte al Consiliului județean, convocarea unei ședințe extraordinare a consiliului în care să se discute situația termocentralei Mintia.

Acest apel, al sindicaliștilor de la termocentrala Mintia, este izvorât în urma declarațiilor publice făcute de către Prim- ministrul României, precum și de scrisoarea de intenție a Consiliului Județean Hunedoara, adresată Ministerului Energiei, scrisorea în care se arată interesul pentru trecerea termocentralei Mintia în administrarea Consiliului Județean.

Specialiști din cadrul termocentralei Mintia vor participa la ședința Consiliului Județean Hunedoara, pentru a răspunde întrebărilor de natură tehnică, și nu numai, venite din partea consilierilor județeni.

Scopul acestei întâlniri este luarea unei decizii în cunoștință de cauză cu privire la termocentrala Mintia.

Iarna nu-i ca vara

Sindicaliștii de la termocentrala Mintia își arată, de asemenea, îngrijorarea privind sezonul rece, care stă să bată la ușă, tocmai din lipsa stocurilor de cărbune necesare asigurării confortului termic pentru cetățenii Devei. 1/3 din apartamentele Devei sunt racordate la rețeaua de termoficare a orașului, pe lângă acestea o serie de instituții precum și alte persoane juridice folosesc agentul termic asigurat de către termocentrală.

La ora actuală, din lipsa stocurilor de cărbune, termocentrala Mintia este oprită, municipiul Deva rămâne astfel fără agent termic ( apă caldă ) timp de zece zile. Sindicaliștii de la Mintia atenționând inclusiv Guvernul României cu privire la această problemă vezi detalii.

Punctul pe i

Așa cum se vehiculează, de ceva vreme, există două variante cu privire la viitorul termocentralei Mintia: Consiliul Județean sau Romgaz. Dar, la cum se tergiversează lucrurile, am spune că există și o a treia variantă, falimentul. Când doi se ceartă, al treilea câștigă.

Niciuna dintre cele două variante, Consiliul Județean Hunedoara vs Romgaz, nu are ,până la data prezentei, un program asumat prin care să se prevadă un calendar de acțiuni, atât în ceea ce privește partea de personal, cât și cea de investiții.

Așteptăm, cu interes, reacții din partea oficialilor. Cine, cum, când își va asuma rezolvarea acestei probleme.

Publică GRATIS știrea ta!