Semnătura Directorului General al Complexului Energetic Hunedoara pe Contractul Colectiv de Muncă, nu este valabilă în faţa conducerii Sucursalei Electrocentrale Deva.

Cu toate că noul CCM al minerilor şi energeticienilor prevede şi decontarea unei părţi din costul transportului la şi de la locul de muncă, raportat la tarifele comunicate de Consiliul Judeţean Hunedoara (vezi…), conducerea de la Mintia refuză aplicarea noilor prevederi, raportându-se la tarifele comunicate de transportatori, care sunt mult mai mici.

Mai mult, conducerea Sucursalei Electrocentrale Deva poartă corespondenţe direct cu Consiliul Judeţean Hunedoara cerând tot felul de tarife, fără a ţine cont că la negocierea CCM, conducerea executivă a CEH a stabilit împreună cu sindicatele, care sunt sumele ce vor fi decontate pentru transportul salariaţilor. Astfel, salariaţii S.E. Deva se vor trezi cu un alt tarif la decont faţă de colegii lor care se deplasează pe acelaşi traseu dar sunt încadraţi în executivul complexului.

Sindicatele din cadrul S.E. Deva au fost convocate la comisia mixtă, pentru stabilirea tarifelor reduse, totul pentru a gira o nouă tăiere de drepturi.

„Am fost convocaţi să stabilim tarifele pentru rutele unde nu există transport public şi ne-am trezit că ni se cere să reducem şi tarifele de pe celelalte rute, administraţia motivând în mod răuvoitor că nu este corect să aplicăm prevederile CCM. Dacă administraţia S.E. Deva îşi poate permite să arunce la gunoi semnătura directorului general al CEH, noi nu permitem ca semnătura sindicatului să nu fie respectată. Vom sesiza ITM – HD la fiecare nerespectare a CCM şi nu vom permite ca energeticienii să fie mereu perdanţii de serviciu ai CEH, totul din cauza administraţiei de pe parte energetică care parcă are un singur scop, de a îngropa cele două termocentrale.”

a declarat (vezi…) Cristian Iştoc – preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Publică GRATIS știrea ta!