Ministerul Energiei patronat de ALDE şi sustinut de PSD, a hotărât închiderea a încă două exploatări miniere din Valea Jiului.

Ministerul Energiei patronat de ALDE şi sustinut de PSD, a hotărât închiderea a încă două exploatări miniere din Valea Jiului.

Secretarul de stat Doru Vişan, a semnat un document prin care soarta mineritului şi energeticii hunedorene încetează în anul 2018.

Pentru a amăgii salariatii CEH, ministerul spune că activitatea de ecologizare va continua până în 2027, uitând să precizeze că numărul salariatilor necesari pentru o astfel de operatiune este similar cu cel de la mina Petrila, de ordinul zecilor.

Astfel programul de guvernare al PSD, în care se arată că mineritul hunedorean trebuie revitalizat, este aruncat la gunoi chiar de guvernul PSD.

„Este o hotie pe fată, a încrederii electoratului. Nu poti să apari toată ziua la televizor în calitate de preşedinte de partid câştigător în alegeri, cu lozinci de genul: noi respectă toate promisiunile electorale, dar în realitate să pui pe butuci siguranta sistemului energetic prin închiderea producătorilor care au salvat de nenumărate ori sistemul electroenergetic national.

Vom contesta aceste decizii antinationale şi vom arăta cu degetul spre acei politicieni care una promit şi alta fac.”, a declarat Cristian Iștoc – președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Publică GRATIS știrea ta!