Gratuități la transportul public local din Deva

43

De astăzi, mai mulți pensionari vor beneficia de gratuități la transportul public local!

Astăzi a fost supus aprobării Consiliului Local al Municipiului Deva proiectul de hotărâre prin care se majorează plafonul de pensie până la care se acordă gratuitate la transportul urban public pentru pensionari.

Până acum beneficiau de gratuitate la transportul public în comun pe raza municipiului Deva, pensionarii cu pensii până la 1000 de lei/lună.

De astăzi, prin HCL nr. 214/2020, vor beneficia de facilități și gratuități la transportul în comun și pensionarii cu pensii până la 1200 de lei pe lună, inclusiv, conform art. 94 din Legea nr.292/2011 a asistenței sociale, cu modificările și completările ulterioare.

Prin hotărârea adoptată astăzi, a crescut numărul pensionarilor care vor putea circula gratuit cu autobuzele Societății de Transport Public Local Deva SRL.

Acordarea de facilități și gratuități la transportul public local este o măsură de protecție a vârstnicilor din municipiul nostru.

Reamintim că beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport public local, indiferent de zi, oră, traseu sau număr de călătorii și următoarele categorii: elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat care frecventează școlile din municipiul Deva și studenții cu vârsta de până la 26 de ani care frecventează instituțiile de învățământ superior acreditate pe raza administrativ-teritorială a municipiului Deva.

Sursa Primăria Municipiului Deva

Publică GRATIS știrea ta!