Guvernul lovește din nou, de această dată în teritoriu

Soluția găsită, este mai ieftin să lăsăm Deva în frig și fără apă caldă.

1159

Întâlnire la Prefectura Hunedoara. Se caută soluții pentru locuitorii din Deva.

Dat fiind faptul că termocentrala Mintia este oprită de o săptămână de zile, locuitorii Devei au înghețat la propriu. Consumul de energie electrică a crescut spectaculos, acest lucru putând fi confirmat de operatorii în domeniu.

A te încălzi în această perioadă în Deva, a devenit un lux. A te spăla cu apă caldă, hmm, un vis. Prefectura Hunedoara, într-o întâlnire de urgență, astăzi, caută soluții.

Soluția găsită, este mai ieftin să lăsăm Deva în frig și fără apă caldă.

În ceea ce privește faptul că locuitorii municipiului Deva care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare nu beneficiază de apă caldă și căldură, trebuie să se ia în calcul costul de producție, care este de 662,19lei/Gcal, iar prețul mediu de livrare este de 193,08/Gcal, se precizează într-un comunicat postat pe pagina de facebook a Prefecturii Hunedoara.

Când vor beneficia locuitorii din Deva de apă caldă și căldură?

Dacă săptămâna trecută a fost comunicată oprirea termocentralei Mintia, respectiv întreruperea agentului termic pentru încălzirea populației, până la constituirea stocului de cărbune, timp în care a fost constituit stocul de cărbune dar la termocentrala Paroșeni, astăzi se anunță faptul că Deva va beneficia de căldură la finalul lunii martie.

.. sau mai repede, dacă se schimbă vremea, am completa noi.

Reluarea distribuirii agentului termic pentru municipiul Deva poate avea loc la sfârșitul lunii martie, în funcție atît de plata datoriilor CEH către distribuitorul de gaze naturale și către transportatorul cărbunelui pe calea ferată cât și de cantitatea de cărbune extras de la minele funcționale din Valea Jiului. se mai precizează în comunicatul Prefecturii Hunedoara

Termocentrala Paroșeni are o funcționare mai economică?

Vă prezentăm câteva date despre termocentrala Paroșeni, date care arată cât timp a funcționat termocentrala în perioada 2019-2020.

Anul 2019

  • 51 de zile a funcționat termocentrala Paroșeni cu grupul nr 4
  • 64 de zile a funcționat termocentrala Paroșeni cu CAF-ul
  • 28 de zile termocentrala Paroșeni a fost oprită pentru reparații planificate la gr. nr. 4
  • 31 de zile termocentrala Paroșeni a fost oprită pentru reparații accidentale gr. nr. 4
  • 254 de zile termocentrala Paroșeni a fost oprită în rezervă

Anul 2020 primele 4 luni

  • 10 zile a funcționat termocentrala Paroșeni cu grupul nr. 4
  • 8 zile termocentrala Paroșeni a fost oprită pentru reparații accidentale

În restul timpului a funcționat termocentrala Mintia.

Dacă termocentrala Paroșeni funcționează mai economic, de ce nu a fost folosită în perioada 2019-2020? Pe o deducție logică se poate înțelege că acest lucru a dus la creșterea datoriilor societății.

Din păcate guvernul actual este surd și orb la problemele prin care trec astăzi cetățenii acestei țări. Deși este în joc sănătatea oamenilor, discuțiile se duc pe linia, falsă, a economiei.

Întâlnirea a fost convocată de către Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, cu participarea conducerii Complexului Energetic Hunedoara.

Au participat la discuții subprefecții județului, Oana Andreea Biriș și Lorincz Szell.

Din partea C.E.H. Hunedoara au fost prezenți administratorul special, Cristian Roșu, directorul general, Samuel Dioane, directorul termocentralei Mintia, Mircea Birău și directorul comercial al CEH, Nicolae Ardelean.

Sursa pozelor prefectura Hunedoara facebook

Publică GRATIS știrea ta!