Guvernul României reduce efectul caniculei la Deva prin ”administrarea dușurilor reci” pentru peste 10000 de cetățeni

270
guvernul-romaniei-reduce-efectul-caniculei-la-deva
Dusuri reci

Guvernul României bifează un nou record național: Aproximativ 5000 de apartamente din municipiul Deva rămân de mâine fără agent termic ( apă caldă ) pentru zece zile.

Începând cu anul 1984, rețeaua de termoficare a municipiului Deva a fost alimentată continuu de Termocentrala Mintia, până la acest moment, când efectul numirilor politice în fruntea ministerelor încep să producă efecte mult mai grave decât cele produse chiar și de caniculă.

Ministerul Energiei a lăsat Termocentrala Mintia fără cărbune cu toate că era cunoscut programul de lucrări de pe calea ferată din zona localității Simeria, deci imposibilitatea transportului de cărbune către termocentrală pentru o perioadă de cca o săptămână. Lipsa stocurilor de cărbune de rezervă, conform legii 82/1992, duc la oprirea termocentralei, cu efecte neplăcute pentru populația care folosește agentul termic în sistem centralizat.

Situația ar fi mult mai gravă dacă în plină iarnă ar apărea un deranjament neprevăzut pe calea ferată iar în curtea termocentralei stocurile de cărbune vor fi ca și până acum de pe o zi pe alta. De aici putem trage o singură concluzie și anume că la Ministerul Energiei se află un grup de persoane care nu au nici cea mai mică legătură cu producerea de energie electrică sau termică, lucru deosebit de periculos pentru cetățeni acestei țări.

”Această oprire la zero a termocentralei din cauza lipsei de cărbune este un atentat la siguranța națională și o bătaie de joc la adresa cetățenilor care în ciuda faptului că sunt cu plata facturilor la zi, în ciuda faptului că Primăria Deva a plătit în avans subvenția pentru agentul termic, sunt lăsați în prag de caniculă fără apă caldă. Ne întoarcem cu 40 de ani în urmă când apa caldă era un lux, fiind furnizată la program. Această guvernare este o rușine pentru cetățean, avem un minister incapabil să gestioneze o situație pe cât de gravă pe atât de simplu de remediat. Trebuie doar să aplice corect Directivele UE și putem trăi și noi după un standard european. În cursul acestei zile am transmis o nouă adresă doamnei premier prin care i-am lansat invitația de a veni la Termocentrala Mintia unde poate obține informații chiar de la specialiști în energie dar și soluții de salvare de la faliment a celui mai mare producător de energie electrică din vestul țării. Este prea mult, au ajuns să lase peste 10000 de deveni fără un minim de confort, și atunci ne vom mira dacă în plină iarnă situația se va repeta. Așteptăm o reacție promptă din partea guvernului, prima fiind cea de demitere a ministrului energiei care a mai scris o pagină neagră pe harta energetică a României.” a declarat Cristian Iștoc – președinte Sindicatul Solidaritatea Hunedoara.

Publică GRATIS știrea ta!