Instituţiile Hunedorene ignorate la Bucureşti

De ce ajung judeţele să fie ignorate de guvernanţi?

221
Parlamentarii hunedoreni, chemați să salveze Termocentrala Mintia

Despre situaţia Complexului Energetic Hunedoara a auzit aproape fiecare hunedorean.

Despre intenţia de a prelua Termocentrala Mintia, exprimată atât de Consiliului Judeţean Hunedoara cât şi de Primăria Deva, ştiu foarte mulţi hunedoreni.

Bucureştiul refuză însă să răspundă instituţional la solicitările făcute în scris de cele două UAT-uri din judeţul Hunedoara. Consiliul Judeţean Hunedoara a depus la Ministerul Energiei prima adresă prin care îşi exprima interesul de a prelua activele libere de orice sarcină de natură financiară a Termocentralei Mintia, la data de 21.01.2019. La data de 06.12.2019 revine cu o nouă solicitare în acest sens. Până la această dată, oficialii de la Bucureşti nu au răspuns la nici o adresă.

În luna ianuarie 2020, Primăria Deva trimite către Complexul Energetic Hunedoara o adresă prin care solicită preluarea Termocentralei Mintia. Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri rămâne indiferent şi la această solicitare, limitându-se doar la câteva declaraţii publice făcute de ministrul Virgil Popescu.

Ambele UAT-uri se află în procesul de elaborare a bugetului de venituri şi cheltuieli, iar în lipsa unor răspunsuri oficiale nu pot fundamenta corect, costurile pentru asigurarea realizării investiţiilor şi întreţinerii obiectivului în discuţie.

Interesul Judeţului Hunedoara ajunge în acest fel la mâna parlamentarilor hunedoreni, singurii care pot obliga Guvernul României să permită celor două UAT-uri să salveze acest obiectiv strategic.

Publică GRATIS știrea ta!