La data de 15 februarie, Sindicatul Solidaritatea Hunedoara sesizează instituţiile statului şi trage un semnal de alarmă asupra riscului ca România să rămână fără siguranţă în alimentarea continuă cu energie electrică a reţelelor, existând riscul major ca producătorii strategici de energie electrică pe bază de combustibili fosili, să îşi oprească activitatea din lipsa veniturilor.

Sunt tot mai evidente demersurile autorităţilor române cu atribuţii în acest domeniu, prin care un sector energetic care produce aproximativ 40% din necesarul zilnic de energie electrică din România este dus în pragul falimentului.

Dovada cea mai bună în acest sens fiind aplicarea PREFERENŢIALĂ a Directivelor europene în domeniu. Dacă producătorul clasic de energie electrică pe bază de cărbune este pus să concureze pe o piaţă ostilă, fără a se folosi toate pârghiile legislative care permit acordarea unor scheme de sprijin pentru aceştia în vederea asigurării unui echilibru finaciar optim, nu acelaşi tratament îl are sectorul energiei regenerabile, care a beneficiat de scheme de sprijin foarte generoase, statul român fiind recunoscut ca un El Dorado al regenerabilelor. Totul în avantajul băieţilor deştepţi din energie.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara va sesiza D.N.A. cu privire la aceste aspecte de tratament preferenţial în aplicarea legii.

” Nu vom permite îngroparea unui producător strategic de energie electrică, de către cei pe care generic îi numim băieţii deştepţi din energie. ”

, a declarat Cristian Iştoc – preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Publică GRATIS știrea ta!