Sindicatele din cadrul termocentralei Mintia fac apel la liderii locali ai celor două partide aflate la guvernare, PSD și ALDE, să participe la o ședință comună administrație – sindicate, vineri 2 martie, la termocentrală.

Scopul solicitării este de a clarifica unele aspecte legate de neaplicarea legislației europene în domeniul energetic românesc și de a se stabilii în mod clar, ce strategie este necesară pentru viabilizarea termocentralei Mintia.

Este cunoscut faptul că piața de energie din România nu este aliniată în totalitate la regulile europene, ANRE fiind instituția care trebuie să intervină cu noi reguli, astfel încât producătorii de energie electrică pe bază de cărbune să fie protejați în fața jucătorilor care speculează piața pentru a maximiza profiturile, fără să țină cont de siguranța SEN.

România are tot mai multe episoade de criză energetică care în final se vor concretiza prin lipsa alimentării rețelelor de energie electrică.

” Vrem să ne asigurăm că demersurile făcute de Ministerul Energiei sunt în interesul termocentralei și a salariaților pe care îi reprezentăm. Avem suspiciuni legate de acordarea unui ajutor de stat pentru Mintia, ceea ce înseamnă închiderea termocentralei într-un anumit interval de timp.

Acest demers nu trebuie promovat, acesta fiind și motivul pentru care cerem implicarea liderilor politici care guvernează acest județ și se află astăzi la butoane.

Implicarea politicienilor trebuie să fie activă timp de patru ani și nu din patru în patru ani, așa cum se practică în România.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara a bătut destul de des la ușa politicienilor și nu avem de gând să îi menajăm chiar acum când ne aflăm în fața falimentului sau a redresării unității. Acest lucru depinde și de sindicate dar mai ales de partidele politice, iar noi ca lideri trebuie să intrăm în dialog pentru interesul celor care ne-au dat votul de încredere.”

, a declarat Cristian Iştoc – preşedinte Sindicatul Solidaritatea Hunedoara.

Publică GRATIS știrea ta!