Liliana Vaidner manager interimar la SJU DEVA

Liliana Vaidner în funcția de manager interimar, SJU Deva, începând cu data de 15.05.2020.

48

InstituțiaPrefectului – Județului Hunedoara a solicitat Consiliului Județean Hunedoara să înainteze o propunere pentru funcția de manager interimar la Spitalul Județean de Urgență din Deva. (vezi articol).

Potrivit art. 1 al OUG nr. 40/2020, autoritatea abilitată să exercite atribuțiile de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanei care ocupă funcții de conducere în unităţile sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, pe perioada stării de urgență, este Ministerul Sănătății.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara a emis Dispoziția nr. 127/2020 prin care, conform competenței, o numește pe doamna Liliana Vaidner în funcția de manager interimar începând cu data de 15.05.2020.

Astfel, conform competențelor legale, în perioada stării de urgență care este stabilită prin Decret prezidențial până la data de 15 mai 2020, în mod clar și explicit, Ministerul Sănătății și-a exercitat și își exercită atribuțiile de numire a managementului Spitalului Județean de Urgență din Deva.

Începând cu data încetării stării de urgență, președintele Consiliului Județean Hunedoara își exercită prerogativul legal de numire a unui manager interimar al acestei unități spitalicești.

Publică GRATIS știrea ta!