Administrația CEH a blocat angajările la care tot ea a dat undă verde în urmă cu o lună.

Problema lipsei de personal calificat necesar pentru buna funcționare, atât în exploatare cât și pe parte de mentenanță, este bine cunoscută la Termocentrala Mintia. Au trecut câteva săptămâni de când a fost aprobată angajarea a 27 de persoane pe posturile văduvite de Legea nr. 215/2019 pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Cele 27 de persoane urmau să contribuie la funcționarea în siguranță a centralei. 

Administrația CEH a blocat angajările la care, tot ea, a dat undă verde în urmă cu o lună. 

Cu toate că au fost chemate la interviu cele 27 persoane, interviu la care au fost prezenți  și liderii sindicatelor din cadrul centralei, ocazie cu care au fost anunțați că vor fi angajați cu data de 1 aprilie 2020, Administratorul Special al societății, Cristian Roșu, membru marcant al PNL, s-a răzgândit. Asta după ce toți cei 27 de candidați au fost informați că pot să introducă preavizele la angajatorii unde activau. 

De ce dl Cristian Roșu, membru marcant PNL Hunedoara a ales să se joace cu viețile a 27 de cetățeni hunedoreni, de ce PNL a girat să afecteze  27 de familii, sunt câteva întrebări la care doar PNL Hunedoara poate să răspundă. 

„Este cea mai mare bătaie de joc adusă de un om politic numit în fruntea unei companii de stat. Să chemi oameni la interviu, să le spui că pot introduce preaviz la locul de muncă pe care îl aveau, este de neacceptat. Cer public domnului președinte Heiuș să intervină și să oprească acest „măcel PNL-ist”, aplicat de acest Roșu, hunedorenilor. 

Vă rog d-le președinte Heiuș să împiedicați de asemenea ca această conducere să lase CEH fără salariați sănătoși, având în vedere lipsa măsurilor de împiedicare a răspândirii coronavirus în rândul salariaților. ” a declarat Cristian Iștoc, președinte Sindicatul Solidaritatea Hunedoara. 

Amintim faptul că odată cu modificările aduse prin Legea nr. 215/2019 pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, parte dintre angajații termocentralei Mintia, care au lucrat în condiții de grupă, au îndeplinit condițiile de pensionare mult mai repede. Acest lucru a dus la o lipsă de personal calificat.

Lipsa școlilor de calificare în domeniul energetic, salarizarea scăzută, lipsa investițiilor, accentuează criza de personal din sistem.

sursa pozei flux.md

Publică GRATIS știrea ta!