Salariații Complexului Energetic Hunedoara nu au plătite contribuțiile sociale pe prima jumătate a anului 2018, cu toate că angajatorul le-a reținut banii pe fișa de plată.

Direcția economică a CEH nu a informat salariații cu privire la faptul că aceștia au pierdut calitatea de asigurat sau că pensiile pot fi o iluzie „scriptică”. Concluzia : Lucrezi la stat, dar nu ești asigurat.

Direcția economică a CEH, a uitat să pună în aplicare memorandumul semnat de vicepremierul României, domnul Viorel Ștefan alături de sindicatele din energie, în luna martie când acesta s-a aflat la termocentrala Mintia pentru dezamorsarea unui conflict de muncă care avea ca revendicare și plata restantă a contribuțiilor sociale pentru lunile ianuarie și februarie 2018.

Tot cu acea ocazie, sindicatele din energie au obținut garanții din partea vicepremierului dar și a ministrului energiei, că vor participa la toate întrunirile legate de viitorul societății.

Nimic din cele convenite nu a fost respectat, spune liderul de sindicat, Cristian Iștoc.

” Au făcut multe promisiuni în luna martie, personal i-am atras atenția vicepremierului să nu semneze un memorandum care nu va fi respectat. Din păcate atât ministerul energiei cât și conducerea CEH, au făcut lucrurile în așa fel încât mi-au dat dreptate. Am văzut că ministerul vrea să lase la Mintia doar un grup pe gaz, acest lucru a fost confirmat de vizita la termocentrală a celor de la Romgaz, vizită de care sindicatele nu au știut nimic. Acum trei săptămâni a fost pe aici o delegație din Moldova interesată de preluarea furniturii pentru un grup nou care se află în depozitul termocentralei, vizită aprobată de minister, și de care sindicatele nu au știut nimic.

Am văzut cum cei din direcția economică a CEH, s-au bâlbâit când au gestionat atragerea unei scheme de sprijin ( servicii de sistem), obținând tarife cu mult mai mici decât se puteau obține.

Azi 28 iunie, am aflat că la nivelul CEH s-a constituit un grup de lucru care să propună soluții de eficientizare a CEH, unde din nou sindicatele din energie au fost ocolite. I-am adus la cunoștință actualului director general, faptul că avem un memorandum semnat de vicepremier prin care ni se garantează dreptul de a fi prezenți, și am solicitat cooptarea noastră în acest grup de lucru pentru a ne asigura că există o transparență la nivel decizional.

Domnul director nu știa de acel memorandum dar ar fi trebuit informat chiar de președinta grupului, doamna Arvunescu, directorul economic al CEH, care a participat la întâlnirea cu domnul vicepremier.

Dacă dialogul social nu se dorește, atunci vom ieșii din nou în stradă și îl vom invita pe domnul vicepremier să i-a și câteva măsuri de demitere acolo unde lipsa de transparență este o stare. ”

, a declarat Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Lucrezi la stat, dar nu ești asigurat

Publică GRATIS știrea ta!