Numărul unic de urgență pentru consumatori – 0219615

Consumatorii care sunt în căutarea unui imobil sau și-au achiziționat unul își pot apăra drepturile și pot lua atitudine când acestea le-au fost încălcate sau nu au fost respectate.

113

InfoCons lansează numărul unic de urgență pentru consumatori – 0219615* cât și noua platformă de educare www.infocons.ro

15 Martie, sarbatorim Protectia Consumatorilor la nivel mondial, dar cred ca ar trebui sa sarbatorim zilnic, printr-o protecție sporita a noastra, a fiecaruia, si sa luam atitudine de cate ori vedem ca drepturile noastre nu ne sunt respectate.„, Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons

Scopul infocoins este de a proteja consumatorii impotriva riscului de a achizitiona si folosi produse de calitate indoielnica, de a informa consumatorii  despre produsele care le-ar putea pune in pericol sanatatea, de a incuraja consumatorii sa aiba dreptul de a alege, de a incuraja competitia loiala, de a rezolva sesizarile consumatorilor.

Mișcarea de protecția a consumatorilor a stabilit ca acest an, 2021 să fie dedicat în implementarea următoarelor teme :

  • Protecția Consumatorilor de Servicii și Produse Medicale în special în contextul actual prin care trecem, cetățenii în calitatea lor de consumatori și pacienți  trebuie să aibă acces la servicii și preoduse medicale sigure și conforme, sănătatea fiind prioritare tuturor altor probleme pe care aceștia le întâmpină în condițiile în care de 30 de ani cetățeanul român în calitate de consumator nu a putut să aibă acces la un serviciu coerent și la standarde europene pentru serviciile și produsele medicale.
  • Protecția Consumatorilor de Materiale de Construcții și Imobiliare. Mișcarea de Protecția consumatorilor –  este alături de cei care doresc să își achiziționeze materiale de construcții sau care și-au achiziționat deja și acestea ori nu au marcajele conform legislației, lipsește certificatul de conformitate, nu se poate utiliza conform specificațiilor tehnice sau acesteau au vicii ascunse.
  • Consumatorii care sunt în căutarea unui imobil sau și-au achiziționat unul își pot apăra drepturile și pot lua atitudine când acestea le-au fost încălcate sau nu au fost respectate.
  • Protectia Consumatorilor de Servicii Publice, cetatenul consumator in calitatea lui de contribuabil, platind taxe si impozite are dreptul la servicii publice la standarde europene cat si la informarea transparenta a acestuia cu privire la cheltuirea banului public.
  • Protectia Mediului, Combaterea Poluarii cu Plastic, consumul sustenabil si dezvoltarea durabila, toate acestea avand un impact direct asupra calitatii vietii consumatorilor.
  • Protectia Consumatorilor in Era Digitalizarii si a Serviciilor Online. Realizarea unor piete digitale mai accesibile, sigure si corecte pentru consumatorii cat si respectarea drepturilor si obligatiilor la achizitiile online.

Luați ATITUDINE! Alăturați-vă Mișcării de Protecția consumatorilor!

Măcar în această zi să fim uniți și să fim cu adevarat consumatori activi  să ne apaărăm drepturile și să putem schimba ceva!

Doar uniți putem trage un semnal de alarmă și putem schimba ceva! Să spunem STOP abuzurilor  și să nu ne mai lăsăm păcăliți!

Publică GRATIS știrea ta!