Parlamentarii hunedoreni, chemați să salveze Termocentrala Mintia

Hunedoara are nevoie de un front comun făcut de parlamentarii celor două partide (PSD și PNL), care astăzi sunt prinși într-un joc democratic pentru instalarea unui nou guvern.

310
Parlamentarii hunedoreni, chemați să salveze Termocentrala Mintia

OUG 60/2019, ordonanță care va permite salvarea activelor viabile din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, mai are un singur hop de trecut.

Modificarea ordonanței a trecut de Senat și de cele două comisii din Camera Deputaților, urmând ca în scurt timp să fie votată în plenul camerei și să producă efecte.

Parlamentarii hunedoreni, Laurențiu Nistor și Toma Ilie, au fost cei care au mobilizat PSD pentru a repara greșelile Ministerului Energiei, minister care a schimbat sensul inițial al OUG 60/2019 chiar înainte de a fi trimisă spre guvern, astfel încât ordonanța nu mai producea efecte pentru salvarea CEH.

Trebuie spus că au votat pentru modificarea OUG și parlamentarii PNL, lucru care arată că interesul național este mai presus de orice joc politic.

„Hunedoara are nevoie de un front comun făcut de parlamentarii celor două partide (PSD și PNL), care astăzi sunt prinși într-un joc democratic pentru instalarea unui nou guvern.

Indiferent de rezultat, județul Hunedoara trebuie să rămână pe harta energetică a României, iar cu această ocazie fac un apel public parlamentarilor hunedoreni, din PSD și PNL, să voteze în plenul Camerei Deputaților pentru modificarea OUG 60/2019, votând astfel pentru siguranța Sistemului Energetic Național, ajuns în pragul colapsului prin grija celor de la ALDE care timp de trei ani au transformat România din exportator (1500 MW), în importator de energie electrică (2000 MW).

Hunedoara are nevoie de sprijin politic pentru a evita un dezastru social, iar acest sprijin trebuie să vină de la parlamentarii hunedoreni, indiferent de apartenența politică.”
a declarat Cristian Iștoc – președinte Sindicatul Solidaritatea Hunedoara.

Complexului Energetic Hunedoara (CEH) este o companie energetică din România, înființată în septembrie 2012 prin fuziunea dintre Electrocentrale Deva și Electrocentrale Paro­șeni.

La finalul lunii februarie 2013, compania a fu­zio­nat cu Societatea Na­țio­nală a Huilei Petro­șani, struc­tură des­prin­să la sfârșitul anu­lui 2012 din Compania Națională a Huilei (CNH). Compa­nia nou for­mată a plecat cu patru din cele șap­te mine ale CNH, respectiv Livezeni, Lonea, Vulcan și Lu­peni. În anul 2013, Complexul Ener­getic Hunedoara asi­gura circa 5% din pro­ducția de energie a Ro­mâniei și avea circa 7.000 de angajați.

Publică GRATIS știrea ta!