Realitatea este cruntă

625

Realitatea este cruntă. Preferăm să întoarcem capul când în fața noastră se desfășoară evenimente pentru a căror rezolvare este necesară și intervenția noastră, a cetățenilor.

Întoarcem capul, invocăm scuze, căutăm vinovați, pasăm răspunderea, tot acest consum de energie nu duce, din păcate, la rezolvarea situației, din contră, cei afectați se scufundă din ce în ce mai tare în așteptarea colacului de salvare.

Simțul civic al cetățeanului este foarte dezvoltat pe rețelele de socializare. Dacă în on-line suntem prezenți, suntem vocali, în realitate, fizic, lucrurile stau cu totul diferit.

Am primit câteva rânduri scrise de un cetățean din Deva, afectat, la propriu, de problema termoficării. Persoana care ne-a scris trăiește în aceste zile într-o nesiguranță și frustrare fără margini.

După 10 ani, din 2003 când am depus primul dosar la Directia de Asistență Socială pentru o locuință, în 2013 am primit o locuință. Locuiesc singură sunt pensionată pe caz de boală. Sufăr de diabet, nu am voie să ridic greutăți, de foarte multe ori mi se întâmplă să scap oala cu apă fierbinte pe mine, am probleme cu auzul din copilărie. Am facut în 2019 o celulită infecțioasă la piciorul stâng și de atunci mă deplasez cu greutate. Am circulație proastã în corp. Nu pot folosi sub nici o formă apa rece. Ne confruntăm cu problemele cu lipsa apei calde și a căldurii de la termocentrala Mintia. Mi-am luat un calorifer pentru cameră, dar nu este suficient. Am cerut un ajutor de la Primăria Deva și de la Direcția de Asistență Socială Deva, unde am contract cu ei fiind chiriaş ANL 1, nu avem voie să facem modificări pentru a ne monta centrale de apartament.
Eu am probleme de sănătate. Sufăr de unsprezece afecțiuni. Nu pot sã nu dispun de apã caldă si căldură.
Alexandra Maria Lazăr, născută în Deva.

Locuitorii Devei au dreptul să știe care este situația reală și care sunt perspectivele în ce privește căldura și apa caldă. Iar aceste lucruri trebuie spuse și asumate public printr-un comunicat clar, nu prin comentarii pe Facebook de către cetățeni ai căror interese sau cunoștințe în domeniu sunt îndoielnice.

Deva, după 10 zile fără apă caldă și căldură

Singurul furnizor de agent termic, termocentrala Mintia, a fost oprit, programat și asumat, pentru o săptămână din lipsă de carbune. Se oprește pentru asigurarea stocului de cărbune.

Oprirea se prelungește, după ultima informare, până la finalul lunii martie.

La termocentrala Mintia nu a ajuns cărbunele așteptat deoarece a fost trimis la termocentrala Paroșeni.

Între timp a pornit termocentrala Paroșeni, termocentrală care nu furnizează agent termic.

Umor macabru, cinism, al celor care au luat această decizie.

Maximilian, cetățean cu spirit civic

Maximilian, astăzi, ne arată nouă adulților ce trebuie să facem atunci când drepturile noastre, libertățile noastre sunt încălcate.

Publică GRATIS știrea ta!