Românii cetățenii de mâna a doua ai UE?

Doi mari vrășmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui

203

După 1989, am construit un stat care este mult mai dispus să-și pedepsească cetățenii, decât să-i apere.

În 30 de ani am distrus sau am vândut pe nimic toate industriile românești, unele din ele erau unice în Europa, băncile le-am privatizat, iar capitalul uman autohton a fost luat de străini. În cele mai multe cazuri, străinii sub pretextul rezolvării unor probleme au venit și au distrus, bineînțeles cu ajutorul politicienilor tot ce era mai bun și mai ales, era concurență pentru produsele lor.

La recomandările inspectorilor de la FMI am vândut pe doi lei coloși industriali. 

Deși FMI ne spunea că singura soluție pentru companiile de stat este privatizarea în realitate privatizarea a însemnat trecerea unui activ din mâinile unei companii a statului român, în mâinile unei companii ale altor state.

Aceste recomandării au fost implementate de politicienii români care ne spuneau că statul este cel mai prost gestionar al bunurilor sale și chipurile trebuie privatizat tot. Dar toți  acești politicieni uită să spună că tot ei au numit consiliile de administrație ale firmelor statului sau au avut afaceri cu statul.

În ultimii ani, sub umbrela acordurilor de mediu asistăm la distrugerea Sistemului  Energetic Național.

Pe lângă alte obiective de interes național, Termocentrala Mintia este lăsată la voia întâmplării, soarta ei este hotărâtă de mai multe grupuri de interese, unul din afară care dorește ca prin distrugerea Sistemului Energetic  Național România să devină din exportator în importator de energie electrică, iar altul a celor care vor să se îmbogățească peste noapte după ce valorifică fierul vechi de pe platforma termocentralei.

Grija față de angajați, România vs Polonia

Guvernul României prin Ministerul Energiei se laudă că a pregătit un pachet consistent pentru protecția salariaților, pachet care constă în plata unor salarii compensatorii în valoare de 10.000 euro brut, plus venit de completare pentru o perioadă cuprinsă intre 2 și 4 ani.

În Polonia guvernul polonez subvenționează reducerea capacităților de producție, astfel conform acordului, minerii angajați în prezent urmează să primească garanții legale de muncă până la pensionare sau asigurări sociale – concedii de pre-pensionare (plătibile în valoare de 80% din remunerație) și 26.200 euro net pentru fiecare salariat disponibilizat.

Doi mari vrășmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui

Ura față de români a fost hrănită cu generozitate de o mass-medie criminală, fără scrupule, iresponsabilă ce a promovat  numai trădătorii de neam,  premiind cele mai creative idei de a denigra tot ce este românesc. 

Cu televizorul, au mințit poporul, au făcut eroi din infractori și a redus la tăcere vocile care avertizau asupra demolării structurii de rezistență a economiei și a statului român.

După atâția ani de democrație am ajuns să cred tot mai tare în cuvintele  poetului Grigore Vieru:  „Doi mari vrășmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui.”

Publică GRATIS știrea ta!