Ruşinea de a fi român vs ruşinea de a fi hunedorean, în an centenar

Recladirea societăţii civile, anihilată de schimbarea guvernelor la o perioadă scurtă de timp

259
Lipsa societăţii civile a permis clasei politice să manelizeze la propriu întreaga scenă politică din România.

Guvernele se succed cu o repeziciune greu de monitorizat, fapt ce împiedică orice reacţie de bun simţ din partea societăţii civile şi a partenerilor de dialog social faţă de măsurile antinaţionale luate de Guvernul României, care transformă angajaţii români în sclavi moderni ai UE.

Dacă vorbim de Sistemul Energetic Naţional, ultimul bastion al independenţei energetice, vedem cum Guvernul României prin Ministerul Energiei  duce o politică de falimentare a celor două resurse vitale pentru securitatea energetică, Complexul Energetic Hunedoara şi Compania Naţională a Uraniului. 

Cu toate că în această perioadă a anului, siguranţa Sistemului Energetic este asigurată de producătorii de energie electrică pe bază de combustibili fosili ( cărbune şi uraniu), Ministerul Energiei, face tot felul de declaraţii (prin oficialii ministerului), care anunţă că sunt promovate proiecte prin care se renunţă la puterea instalată a acestor producători.

Hunedorenii asistă acum la dărâmarea industriei energetice şi miniere a acestui judeţ, puse în operă de politicienii de la ALDE, cu girul celor de la PSD care i-au adus la guvernare.

„Facem un ultim apel către liderii politici ai judeţului, să vină în faţa hunedorenilor şi să declare public dacă susţin sau nu falimentul Complexului Energetic Hunedoara, iar dacă vor salvarea acestui producător, să vină alături de salariaţii CEH şi să manifeste alături de aceştia, împotriva închiderii societăţii.

Declarăm săptămâna aceasta, „săptămâna centenară”, în care dorim să aflăm ce decizie politică  au luat cei aflaţi la guvernare vizavi de viitorul mineritului şi energeticii hunedorene. 

Vom declanşa manifestări de protest dacă reprezentanţii Ministerului Energiei şi cei ai guvernului refuză dialogul social pe acest subiect.” a declarat Cristian Iştoc- preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Publică GRATIS știrea ta!