Ruta muzeelor etnografice în aer liber din România

60

Ruta a primit recunoașterea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, fiind a treia Rută Cultural Turistică dezvoltată pe plan național!

Lungimea totală a rutei este de 1.011 km și se desfăşurată pe traseul: București → Sibiu → Cluj Napoca → Gherla → Dej → Căşei → Rohia → Târgu Lăpuş → Rogoz → Baia Mare → Negreşti-Oaş → Săpânţa → Sighetu Marmaţiei → Ieud → Dragomireşti → Moisei → Borşa → Cârlibaba → Ciocăneşti → Câmpulung Moldovenesc → Suceava.

Ruta urmărește promovarea în comun a obiectivelor descrise în proiect, care reprezintă o dovadă a existenței poporului român în această zonă a Europei, popor care a știut să-și prețuiască istoria și comorile culturale moștenite de la înaintași.

Astfel, este creat un produs turistic inovativ, care poate fi valorificat de agențiile de turism din țara noastră și nu numai, ca parte a unor pachete turistice.

Ruta a fost realizată de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în colaborare cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu, Muzeul Etnigrafic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul Țării Oaşului din Negreşti-Oaş, Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației, Muzeul Arta Lemnului din Campulung Moldovenesc și Muzeul Național al Bucovinei din Suceava.

Sursa Ministerul Turismului

Publică GRATIS știrea ta!