Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt în România și în Republica Moldova

73

În țara noastră există locuri în care tradiția, romantismul și frumosul se întrepătrund, dând naștere unui veritabil izvor de emoții și trăiri!

Câteva dintre acestea se regăsesc în Moldova și Bucovina, regiuni cuprinse în „Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt în România și în Republica Moldova”, care poate fi descrisă ca o adevărată lecție de istorie și spiritualitate.

Astfel, toamna aceasta puteți să descoperiți cetățile fortificate, mănăstirile și muzeele din aceste zone, dar mai ales să vă bucurați de spectacolul oferit de turismul viticol românesc!

Ruta cultural-turistică cuprinde domenii de cultivare a viţei de vie și de producere a vinului, podgorii și beciuri domnești din România precum Cotnari, Mileștii Mici, Cricova, Purcari, Et Cetera și Panciu-Odobești.

Moldova statală, în evul mediu, a fost una dintre cele mai importante regiuni de cultivare a viţei-de-vie și de producere a vinului, iar podgoriile erau deţinute de domnitorii ţării.

Conform părerii istoricilor, viticultura a atins apogeul în secolul XV în timpul domniei lui Ştefan cel Mare, care a creat postul de Paharnic la curtea domnească, a adus soiuri noi de viţă-de-vie, a înfiinţat crame și a modernizat procesul de producere a vinului în cadrul mănăstirilor, care au devenit centre de vinificaţie, iar vinul – parte a tainei împărtăşaniei.

„Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt” străbate cca. 2.000 de km și include 20 de obiective istorice și legendare de pe teritoriul României, 9 din Republica Moldova, 13 domenii viticole, dar și alte atracții turistice din ambele țări, care completeaza traseul spiritual și oferă turiștilor o experiență diversificată.

Ruta a fost lansată în anul 2019.

Sursa MEEMA

Publică GRATIS știrea ta!