Situația contractelor individuale de muncă suspendate/încetate, la data de 12 mai 2020

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.

387

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) prezintă datele cu privire la situația contractelor de muncă suspendate (șomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecția Muncii:

Contracte individuale de muncă suspendate, 899.328 din care:

·        260.201 – Industria prelucătoare

·        160.784 – Comert cu ridicata și cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor

·        113.219 – Hoteluri și restaurante

Contracte individuale de muncă încetate, 344.355 din care:

·         61.830 – Comerț cu ridicata și amănutul; repararea autovehiculelor și motocicletelor

·         60.428 – Industria prelucrătoare

·         49.659 – Construcții

Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.  

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, se vor adresa Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.

Mai multe informații sunt disponibile în paginile de internet ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă/Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

Sursa Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Publică GRATIS știrea ta!