Tensiuni în județul Hunedoara

Autoritățile în loc să caute și să implementeze soluții, oricât ar fi ele de dure, au preferat să rostogolească problemele, astfel "bulgărul problemelor", a ajuns de necontrolat.

974

Dacă în cursul zilei de ieri, 17.02.2021, în Valea Jiului, tensiunea a urcat la cote alarmante, fapt care a dus la refuzul minerilor de a intra în schimb apoi la blocarea acestora în subteran, astăzi a venit rândul energeticienilor de la termocentrala Mintia, să protesteze.

Problemele CEH (Complexului Energetic Hunedoara) sunt acumulate încă de la înființarea colosului. Autoritățile în loc să caute și să implementeze soluții, oricât ar fi ele de dure, au preferat să rostogolească problemele. Astfel „bulgărul problemelor”, a ajuns de necontrolat.

Nu avem, mai bine spus nu am avut niciodată, perspectiva viitorului, că vorbim de locuri de muncă, că vorbim de salarii sau alte drepturi, că vorbim de termocentrală în ansamblul ei, noi, nu am știut niciodată ce se va întâmpla și asta din lipsa unei perspective, a unui plan asumat de către autorități. Să hotărască odată pentru totdeauna, mai este sau nu nevoie de termocentrală, a declarat un angajat al termocentralei.

Salariații CEH, ar urma să fie plătiți următoarele trei luni prin AJOFM (Agenția Județeană pentru Ocuparea forței de Muncă), Guvernul a aprobat ca salariile să fie achitate din fondul de garantare a creanțelor salariale constituit la nivelul Ministerului Muncii.

Ce se va întâmpla după această perioadă? Nu știe nimeni. Și asta duce la tensiuni în județul Hunedoara.

Publică GRATIS știrea ta!