Termocentrala Mintia oprită din lipsa cărbunelui

Campania electorală începe cu frig în casele si sufletele oamenilor, urmează un gol în buzinare.

825
OPRITAOPRIT MINTIA TERMOCENTRALA

Primăvara, la termocentrala Mintia, răsar ghiocei pe locul unde ar trebui să existe stocul de cărbune. Lipsa acestui stoc a dus la oprirea termocentralei Mintia, duminică ora 01 AM.

Ghioceii nu ard, gazul da!

În loc de cărbune au ars gazul la termocentrala Mintia. Lipsa de combustibil solid, cărbunele, a forțat practic administrația să treacă arderea cazanului pe gaz metan. Combustibil mult mai scump, gazul metan, la care se face și plata la zi, aduce un efort bugetar suplimemtar pentru societate.

Angajații spun că din acest motiv, a plății gazului la zi, s-a întârziat și acordarea avansului pentru salariați. Doar personalul muncitor a primit avansul, personalul Tesa fiind trecut la coadă.

Importul o soluție!?

S-a discutat, în fiecare an, despre necesitatea importului de cărbune. Acest fapt este datorat de incapacitatea asigurării, de către minele din Valea Jiului, a cantității necesare de cărbune pentru functionarea termocentralelor Paroșeni și Mintia. Doar cu cărbunele extras din Valea Jiului, funcționarea ambelor termocentrale nu este posibilă.

Mai mult, s-a discutat la un moment dat despre importul unui tip de cărbune care conține o cantitate foarte mică de sulf, Indo 4200, și care practic ar exclude problemele de mediu ale termocentralei Mintia. Calculele administrației arată că acesta are o concentrație redusă de sulf, produce mai puțină cenușă și costă mai puțin decât huila din Valea Jiului.

Politicul, ce fac politicienii?

Deva a trecut în altă epocă, a decăzut, practic. Partidele politice vor să călească populatia Devei.
” Afară-i frig, în casă-i frig,
Deschid larg fereastra și strig,
Mulțumesc partid iubit,
Că ne-ai călit! „

Cetățenii, ce fac cetățenii?

Ce fac cetățenii Devei? Cu siguranță așteaptă alegerile!

Hunedoara votează!
Publică GRATIS știrea ta!