Termocentrala Mintia „tot” spre tăierea la fier vechi

ICEMENERG, a emis buletinele de noxe din care rezultă că termocentrala poate fi conformată la condițiile de mediu cu costuri infime, raportat la costul unei instalații de desulfurare, doar prin schimbarea tipului de cărbune.

827
termocentrala-mintia-tot-spre-taierea-la-fier-vechi

La data de 22 noiembrie 2019, după un an de presiuni sindicale, la termocentrala Mintia a fost realizat cu succes un test de ardere folosind cărbune subbituminos (din Indonezia), cu conținut redus de sulf, pentru conformarea instalațiilor de ardere la condițiile de mediu. 

Testul a fost făcut în prezența specialiștilor de la ICEMENERG, care au emis buletinele de noxe din care rezultă că termocentrala poate fi conformată la condițiile de mediu cu costuri infime, raportat la costul unei instalații de desulfurare, doar prin schimbarea tipului de cărbune. 

Raportul ICEMENERG conține și soluția tehnică de modificare a instalației de amestec aer praf, dar pentru ca această soluție să fie pusă în practică, conducerea termocentralei Mintia și Serviciul Tehnic Investiții, din cadrul termocentralei Mintia, ar fi trebuit să ceară unui proiectant realizarea proiectului propriu zis pentru finalizarea acestui demers. 

Cu toate că au trecut cinci luni de la realizarea testului de ardere, conducerea Termocentralei Mintia nu a făcut nici un pas spre realizarea proiectului și conformarea instalațiilor energetice la condițiile de mediu. 

O mână întinsă, dar ignorată

Amuza Daniel, inventator român, a inițiat un demers prin care invită la discuții spre a prezenta o soluție, care poate conforma termocentrala Mintia la condițiile de mediu, cu costuri care se pot amortiza într-o perioadă de timp relativ redusă. Soluția oferită de dl. Amuza este brevetată la OSIM, și poate fi implementată la termocentrala Mintia, după spusele acestuia.

Inventatorul, a transmis o adresă de intenție la care a atașat documentația necesară în speranța unei întrevederi. Avem dovada că documentația a ajuns la destinatar.

Confirmare la scrisoare cu recomandare

Adresa trimisă de dl. Amuza nu a primit răspuns. Ne întrebăm, retoric, de ce? Prin ce birou zace, rătăcită? De aici rezultă clar faptul că nu se dorește salvarea acestui producător de energie. 

Politica de falimentare a centralei  este dusă mai departe

Nu mă mai miră nimic, politica de falimentare a centralei  este dusă mai departe de actualul director, care este susținut de ALDE – HD. Împreună cu Serviciul Tehnic Investiții, domnul director ține pe loc orice demers de salvare a termocentralei, fie că vorbim de montarea grupului nou care se află în depozit din anul 2003 sau de trecerea arderii pe cărbune fără sulf. Domnul director trebuie să ne spună cum a promovat în schimb arderea unui tip de cărbune cu sulf mai mare de peste 2500 de ori fata de cel testat cu cei de la ICEMENERG. 

Nu știu cine mai conduce astăzi ALDE Hunedoara, dar un răspuns trebuie dat hunedorenilor care locuiesc în vecinătatea termocentralei legat de faptul că directorul susținut de acest partid îmbolnăvește cu bună știință populația. Am anunțat ministerul, autoritățile legale despre acest derapaj grav, așteptăm ca cei responsabili să fie trași la răspundere iar cei care nu vor salvarea termocentralei să fie dați deoparte.
” a declarat Cristian Iștoc, președinte Sindicatul Solidaritatea Hunedoara

Șomaj tehnic pentru angajații CEH

Termocentrala Mintia face parte din Societatea Complexul Energetic Hunedoara, societate aflată în insolvență. Situația actuală generată de virusul SARS-CoV-2, complică problematica societății, angajatorul fiind nevoit să recurgă la măsura întreruperii temporare a activității (șomaj tehnic), pentru majoritatea angajaților.

Publică GRATIS știrea ta!