Mai avem nevoie de termocentrala Mintia?

Închiderea grupurilor care funcționează pe combustibili fosili și în raport cu posibilitatea de nerealizare a capacitatilor noi de producere prognozate ar putea duce la o capacitate lipsă de 1799MW, la nivelul anului 2022, și de 2512MW, la nivelul anului 2027

485
Lucrezi la stat, dar nu ești asigurat
Termocentrala Mintia și cei 1285 MW putere instalată, ținta intereselor străine

În presa națională a fost prezentată, pe larg, nevoia de resuscitare a Sistemului Energetic Național.

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/neel-omv-petrom-sistemul-energetic-romanesc-a-fost-aproape-de-blackout-de-2-ori-anul-acesta-e-nevoie-de-investitii-in-centrale-19126093

Scenariile prezentate de publicatiile de profil au arătat unde s-a ajuns cu lipsa de implicare a autorităților în ceea ce privește modernizarea și crearea de noi capacități de producere a energiei electrice.
https://www.bursa.ro/aproape-de-blackout-criza-electricitatii-ne-intoarce-in-era-comunista-85940839

O vedere în ansamblu despre siguranța Sistemului Energetic Național, până la urmă, despre scenariile dure la care este supus acest sistem dacă nu se intervine, chiar și acum, în ceasul al doisprezecelea, se desprinde din adresa europarlamentarului Maria Graphini, transmisă către Ministerul Economiei Energiei și Mediului de Afaceri.

Lipsa investițiilor, risc de blackout

Închiderea grupurilor care funcționează pe combustibili fosili și în raport cu posibilitatea de nerealizare a capacitatilor noi de producere prognozate ar putea duce la o capacitate lipsă de 1799MW, la nivelul anului 2022, și de 2512MW, la nivelul anului 2027, precizează europarlamentarul Maria Graphini.

„Producția de energie electrică din sursele eoliene și fotovoltaice, înțeleasă în termeni de variabilitate și incertitudine, conduce la intermitența funcționării acestora, prin urmare este necesară o sursă de producție pe combustibili clasici de rezervă, flexibilă „, se spune în Analiza tehnico-economică întocmită în 14.09.2020.

Creșterea flexibilității centralelor electrice conventionale poate fi o strategie esențială pentru integrarea mai eficientă a resurselor regenerabile în sistemul național în perioada de tranziție.

Probleme sociale

Situația Complexului Energetic Hunedoara pune în pericol siguranța Sistemului Energetic Național, pe lângă problemele sociale pe care le poate provoca dacă se va ajunge la închiderea societății.

Incertitudinea care planează, privind o posibilă redresare a Complexului Energetic Hunedoara, pune în pericol mii de locuri de muncă.

Responsabilitatea guvernului este să comunice cu reprezentanții salariaților, nu numai cu conducerea societății și faptul că nu ați dat curs invitației transmisă de salariați, nu a făcut decât să tensioneze lucrurile, a mai precizat europarlamentarul Maria Graphini.

Concluzie

Prezența unui producator în zona de vest a țării este indiscutabilă. Este obligatoriu, fapt desprins din toate scenariile (vezi transelectrica), functionarea termocentralei Mintia cel puțin până la construirea sau înlocuirea acestui producător cu o altă capacitate.

Regăsiți mai jos adresa europarlamentarul Maria Graphini

Publică GRATIS știrea ta!