Mulțumim administrației CEH

Termocentrala Paroșeni, aia în care s-au investit milioane de euro pentru conformarea la mediu, a stagnat iar România importa 2.000 MW !

183

Așa cum v-am obișnuit, cei care vor să-și publice impresiile, ideile, gândurile, sugestiile, etc., în mod gratuit, pot face acest lucru prin intermediul paginii de contact

Am primit pe e-mail următoarea scrisoare:

Mulțumim, administrație CEH,

Pentru „frumoasele” realizări din ultimul an de cînd, ambii mari șefi, administratorul special, Cristian Roșu și directorul general Samuel Dioane ne-au adus în situația de a nu se plăti drepturile salariale la timp, de a nu se plăti o parte a restanțelor de mai bine de zece luni și, mai grav, de a se efectua rețineri din salarii pentru ratele contractate de angajați la bănci și CAR și, foarte grav, penal chiar, de a se reține și a nu se vira banii cuveniți pentru pensiile alimentare.

Și toate asta din cauza incompetenței celor doi dar și a celorlalți responsabili din administrație

Situația în care s-a ajuns se datorează proastei administrări, pentru care mulți încasează salarii foarte bogate (30.000 euro) și asta prin neasigurarea unui stoc de cărbune suficient pentru a se evita sincopele în funcționarea termocentralei Mintia, prin neasigurarea cărbunelui termocentralei Paroșeni care, apropo, anul trecut a produs nimic MW… Dar și-au luat salariile integral și cu mult peste media din termocentrala Mintia.

Să ne amintim că în decembrie 2020 prețul pe piața SPOT a fost, la un moment dat 900 lei / MW timp în care termocentrala Mintia se tîra prin SEN cu 50 – 60 MW iar termocentrala Paroșeni, aia în care s-au investit milioane de euro pentru conformarea la mediu, a stagnat iar România importa 2.000 MW !

Și, ca tacîmul să fie complet, sub atenta supraveghere a angajaților secției combustibil a termocentralei Mintia și prin „neștiința” liderului de la SLIEDM sub a cărui oblăduire se află acești angajați, cei din Valea Jiului au tăiat la greu banda 31 și au dus-o la nu știu ce mină dar, practic, tot metalul rezultat cu siguranță s-a oprit la Hunedoara la topit, că doar drumul spre Petroșani poate fi și pe acolo. Banii rezultați s-au evaporat…

Se pare că urmează mașina de pe banda 31 bașca, cică gura tîrgului o spune, cei din Petroșani au pus ochii și pe furnitura venită din Ucraina pentru înlocuirea unui bloc energetic tot din termocentrala Mintia.

Foarte dubioasă această hărnicie din partea celor din Valea Jiului pentru devalorizarea și devalizarea termocentralei Mintia tocmai în pragul iminentului divorț.

Ca într-o familie, soția, pîrlită vine în căsătorie cu hainele de pe ea și, la divorț, face partaj cu soțul din averea acestuia ! Exact așa a păți termocentrala, cînd, din banii ei s-a modernizat stația electrică exterioară apoi a venit spargerea CONEL și stația s-a dat pe nimic celor de la Distribuție și transport. La fel acum, cei din Valea Jiului fură ce și cum pot din curtea termocentralei…

Oare cum de acum, în 2021, toți angajații din secția combustibil a termocentralei Mintia, în frunte cu liderul SLIEDM Mircea Crișovan stau cuminți și nu reacționează și cum de, în 2016 cînd tot așa, cei din Vale au venit și au dus multe active la Petroșani, toată secția combustibil cu al lor lider, unul dintre ei fiind fratele celui mai mare șef SLIEDM, se tăvăleau pe jos în semn de protest pentru acele, efectiv, furturi de materiale, piese și chiar o locomotivă Diesel electrică?

Cum de acum, Crișovan Mircea nu știe nimic ?

A fost mituit cu o culoare galben – albastră și cu o funcție cine știe pe unde, pe vremea cînd se vor începe tăierile la fier vechi a termocentralei Mintia ?

Și să nu uităm de fratele ajuns și el „mare șef mare” la termoficare oraș, ceva de genul inginerei de la Apele române din Bîrlad, de lingăii lui, cu precădere „secretara” lui, mîna dreaptă cea care ajunge și la dos, un lingău și jumătate care pupă mîinile tuturor șefilor ce vin de oriunde, un cățel ce se gudură la pantofii plini de praf ai marilor mincinoși !

Și pentru asta noi sîntem pedepsiți, restul angajaților !

Merită să amintim și faptul că în perioada cît cei doi, administratorul special cît și directorul „gheneral” al CEH erau membri PSD lucrurile parcă nu erau așa tragice dar de cînd și-au schimbat culoarea politică în galben – albastru situația a devenit dezastruoasă.

Degeaba săgeata e oblic în sus cînd, de fapt, ea nu arată progresul general ci doar al unora… Am mers din rău în mai rău dar acum în foarte rău și pentru asta cei doi încasează, pentru incompetență, minciună și bătaie de joc, salarii cu mult peste minimum pe economie.

Au gestionat atît de rău că s-a ajuns cu surplus de gaz metan peste cotele maxim admisibile, s-a ajuns ca la ultimele porniri ale blocului cinci de la Mintia să se aprindă ȘASE arzătoare de gaz situație pe care eu, în cei 38 de ani lucrați aici, nu am văzut-o niciodată, pentru că, cărbunele existent pentru singura moară funcțională era de cea mai proastă calitate, pămînt de flori de la Voievozi, o afacere bănoasă pentru unii și păguboasă pentru termocentrală.

Și pentru toate astea nu e nimeni vinovat

Să ne mai amintim și de desele opriri ale termocentralei Mintia în acest an fatidic de administare PNL-istă ?

În cîrca cui se decontează repornirile termocentralei, care, din cîte știu, costă cam pe la un milion de lei poate chiar mai mult ținînd cont că trebuie pornit un alt corp de cazan pentru a se face abur de 8 bari pe magistrală fără de care nu se poate porni blocul energetic.

Lipsa banilor pentru reparații, nu cîrpeli, lipsa materialelor și a pieselor de schimb e doar o mică poezie !

Dle Cristian Roșu, dle Samuel Dioane știți că eu nu mai am bani de navetă Brad – Mintia ? Știți că nici colegii mei nu mai au bani de navetă, mai ales acum că cine știe cînd vom fi plătiți ?

Soluția ar fi să ne mutăm cu cortul în fața termocentralei Mintia sau poate chiar în fața sediului CEH din Petroșani dar, de ticăloși ce sînteți, veți chema jandarmii pentru că, nu-i așa, noi nu avem dreptul de a fi plătiți conform CCM și CIM la timp și doar ei vă pot apăra în fața noastră cînd veți veni să dați socoteală pentru dezastrul produs !

Cineva de undeva de sus are o cheiță și cu acea cheiță sînt trași, Cristian Roșu, Samuel Dioane dar și Mircea Crișovan, că prea liniștit stă el și-ai lui tocmai acum, în vremea devalizării termocentralei și în toiul unor negocieri pentru preluarea de către Consiliul județean Hunedoara a termocentralei Mintia – Deva.

Cu aceiași „simpatie”,
Al dvs, Marcel Banu, PRAM-istul neplătit de la termocentrala Mintia – Deva

P.S. În imagine, o părere de la „frații” de la termocentrala Paroșeni !

Așa cum v-am obișnuit, cei care vor să-și publice impresiile, ideile, gândurile, sugestiile, etc., în mod gratuit, pot face acest lucru prin intermediul paginii de contact

Publică GRATIS știrea ta!