Aleargă în Cetate Noaptea

19

Aleargă în Cetate Noaptea este o competiție de alergare care se adresează tuturor categoriilor de vârstă și se va desfășura pe timpul noptii, la lumina torțelor, în Cetatea Devei.

Acest concurs a apărut din dorința de a atrage comunitatea locală cât mai mult spre mișcarea în aer liber și din dorința de a promova Cetatea Devei.

Anul acesta, evenimentul va avea loc în data de 12 septembrie și este organizat de către Asociația Sport și Anduranță și Asociația AlerT în Deva, în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva.

Traseele competiției

Traseele pot fi parcurse de cei experimentați dar și de cei care acum se hotărăsc sa iasă la mișcare!

  • Cursa Copiilor 1 km ….ora 18.00.
  • Traseul Scurt 2.5 km…..ora 20.30.
  • Traseul Lung 5 km……..ora 20.30.

Cursa copiilor 1 km

Traseul Family are 1 km lungime și înseamnă parcurgerea unei ture pe cărările Cetății , prin spatele restaurantului Perla , până sus în Cetate , incluzând și treptele din interiorul Cetății.

Cursa copiilor, va avea loc mai devreme decât cursele celor mari. Start acestei curse va fi la ora 18:00.

Copii pot participa doar însoțiți de către un adult ( părinte ) ,contribuția de participare fiind achitată pe numele părintelui .

Traseul scurt 2.5 km

Traseul scurt are 2.5 km, cu startul din parcul Cetății și urcă pe prima potecă până la poarta 1 care va fi ocolită prin stânga.

Urmează o coborâre pe poteca ce duce la tunel. După traversarea tunelului se urmează poteca din partea dreaptă și se urcă până la scările de la poarta 1 a Cetății.

Se urcă scările, finalul traseului fiind pe platoul Cetății.

Traseul lung 5 km

Vor fi 5 km alergați la lumina frontalei!

Startul va fi din parcul Cetății și se continuă în urcare ușoară pe o potecă forestieră până la poarta 1 a Cetății care va fi ocolită prin stânga.

Urmează o coborâre pe poteca ce duce la tunel. După traversarea tunelului voluntarii vor ghida alegătorii pe o urcare susținută până la poarta 1 unde se vor urca scările până pe platoul Cetății care va fi înconjura de 3 ori.

Ca o recapitulare traseul lung are urcare, are coborare, are 4 ture de scări și 3 ture de cetate!

Unde se fac înscrierile

Înscrierile se fac doar online pe www.888runup.ro până pe data de 7 septembrie 2020.

NU se fac înscrieri la fața locului. Pentru cei care nu au posibilitatea să plătească prin bancă, taxa de înscriere, pot anunța organizatorii și pot achita taxa la ridicarea kitului!

Detalii găsiți pe pagina de facebook a evenimentului

Publică GRATIS știrea ta!