Încălziţi locuinţele devenilor, încălziţi şcolile şi grădiniţele din Deva

Cursă contra cronometru pentru încălzirea devenilor şi a şcolilor din Deva.

447

Încă din 5 martie 2021, Guvernul României a oprit Termocentrala Mintia lăsând 22.000 de locuitori din municipiul Deva fără căldură şi apă caldă, a închis şcolile din cauza frigului şi nu a pandemiei, a transferat veniturile Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A. atunci când piaţa de energie oferea un preţ peste cel de cost al unui MW, în conturile firmelor străine. A lăsat mii de români pe drumuri, asigurând veniturile traiului zilnic pentru cetăţenii altor state.

Ministrul Energiei, prefectul de Hunedoara, primarul Devei, preşedintele PNL Lupeni şi sindicatul de casă al administraţiei S CEH SA, au hotărât în numele devenilor, al hunedorenilor care beneficiau de acest bun naţional, de serviciile Termocentralei Mintia, să stingă lumina la propriu în judeţul Hunedoara. Cine răspunde în faţa acestui jaf naţional, pentru condamnarea devenilor la frig, pentru întoarcerea în anii 50 ai municipiului Deva când vorbim de încălzirea locuinţelor în sistem centralizat, este o întrebare la care nimeni nu vrea să răspundă.

Lipsa manevrelor de conservarea a instalaţiilor energetice de la Termocentrala Mintia, lipsa posibilităţii de încălzire a echipamentelor energetice ale centralei va duce la distrugerea acestora şi la imposibilitatea reluării furnizării agentului termic pentru deveni şi a furnizării energiei electrice în reţea, lucru ce ar reduce considerabil preţul la energia electrică în România.

Singura soluţie a locuitorilor municipiului Deva care nu au venituri suficiente pentru a trece cu bine peste această iarnă, va fi ajutorul celor cu dare de mână care pot prin donaţii să îşi ajute semenii.

Asociaţia Hunedoara suntem NOI va lansa o campanie publică de strângere de fonduri pentru a ajuta cât mai mulţi deveni cu aparate electrocasnice de încălzire, o campanie a solidarităţii civice, în încercarea de a reduce efectele indiferenţei instituţiilor publice, Primăria Deva şi Prefectura Hunedoara, faţă de problemele celor afectaţi de lipsa încălzirii locuinţelor şi a şcolilor, instituţiilor publice sau a sediilor agenţilor economici.

În anul 2021, nici un român nu ar trebui să îngheţe de frig în casă, în şcoală sau la locul de muncă, iar cei responsabili să nu fie traşi la răspundere. Societatea civilă are rolul de a veghea activitatea administraţiei locale şi centrale din judeţ, dar şi cel de a trage la răspundere orice derapaj de la normalitate.

Hunedoara suntem NOI!

Publică GRATIS știrea ta!