Administraţia Naţională Apele Române a realizat lucrări de amenajare a unor albii a râurilor din Hunedoara care au dus la împădurirea acestora.

48

Apele Române distrug „apele din România”

În România neguvernată orice contract pe bani publici poate fi derulat fără verificarea calităţii lucrărilor de execuţie.

Vedem acest lucru în Comuna Gurasada din judeţul Hunedoara unde lucrările celor de la Administraţia Bazinală de Apă Mureş – Administraţia Naţională Apele Române au împădurit la propriu albiile râurilor. Cu toate că în această zonă vieţuiau şi castori, acest lucru nu a contat pentru cei care au înţeles că orice contract cu statul este un câştig facil, deci trebuie semnat.

Cu toate că inundaţiile pe raza comunei Gurasada au loc foarte rar, cca. 30 de ani, în urmă cu doi ani a început o lucrare de amenajare a cursului râurilor din comună, lucrări care au dus la inundarea terenurilor şi a drumurilor, din cauza supraînălţării malurilor, motivul fiind ca de obicei un proiect greşit făcut în unul din birourile instituţiilor.

Mai mult, Primăria Comunei Gurasada nu s-a deranjat să notifice locuitorii afectaţi de aceste lucrări, pe cei care au curţi sau terenuri în vecinătatea râului aşa cum ar fi normal într-un stat guvernat.

Din păcate, nici cei de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Hunedoara nu vin în sprijinul locuitorilor afectaţi de lucrările neconforme, realizate pe raza judeţului.

Cine va răspunde, cine îi va despăgubi pe cei afectaţi de distrugerea albiei râului care a fost un vecin bun generaţii la rând, este o întrebare la care ar trebui să răspundă oficialii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, în lipsa unor consultări publice a celor de la Apele Române.

Publică GRATIS știrea ta!