Termocentrala Mintia devine istorie în această iarnă!

545

Lipsa manevrelor de conservare a instalaţiilor energetice dar şi imposibilitatea încălzirii acestora arată limpede intenţia Guvernului României de a renunţa la cea mai mare termocentrală din nord-vestul ţării.

Devine limpede politica dusă de oficialii din Ministerul Energiei de a înlocui capacităţile româneşti de producere a energiei electrice cu importul de energiei, fapt ce va menţine preţul energiei foarte mare, o povară greu de dus atât de populaţie cât şi de producătorii de diferite mărfuri din România.

Revenind la Termocentrala Mintia şi la importanţa ei în Sistemul Energetic Naţional trebuie precizat faptul că vorbim de o capacitate de 1275 MW, cu oportunităţi de trecere pe diferite surse de combustibili, o centrală amplasată strategic în reţeaua electrică a României cu soluţii tehnice de respectare a condiţiilor de mediu.

De ce nu se sesizează instituţiile de siguranţă ale Statului Român, de ce se permite sărăcirea energetică a românilor şi a agenţilor economici româneşti, cu costuri greu de reparat, este o întrebare pe care românii trebuie să o adreseze public celor care au fost aleşi să guverneze în interesul naţional.

„Termocentrala Mintia nu are CTP (centrală termică de pornire), iar CAF-ul (cazan de apă fierbinte) care a fost folosit la pornirea termocentralei în 1969 a fost dezafectat cu mulţi ani în urmă fiind folosit pentru pornire unul din cele 12 cazane ale centralei. Practic, dacă nu se aprinde foc într-unul din cazanele termocentralei, echipamentele energetice se vor distruge odată cu scăderea temperaturii din cauza îngheţului. Ministerul Energiei nu a asigurat nici conservarea instalaţiilor conform Prescripţiilor Energetice, dovedind încă odată intenţia de demolare a celei mai bune termocentrale din România, preţul fiind deja plătit de români prin facturile uriaşe la energia electrică. Tragem un ultim semnal de alarmă asupra dezastrului din sectorul energetic şi cerem public conservarea instalaţiilor energetice de la Mintia, acestea fiind un bun naţional, nicidecum proprietatea ministrului energiei.” a declarat Cristian Iştoc – preşedintele UST „Cartel Alfa” Filiala Hunedoara. 

Publică GRATIS știrea ta!