Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor!

Cetăţenii care doresc să participe la votul online trebuie să se înscrie pe platforma dedicată bugetării participative, de pe site-ul Primăriei Municipiului Deva,

244

Nouă proiecte dintre cele 34 înscrise în programul de bugetare participativă derulat de Primăria Municipiului Deva au fost declarate eligibile, intrând astfel în etapa de vot online care începe luni, 1 iunie 2020.

Până la sfârşitul lunii iunie, devenii sunt invitaţi să voteze proiectele preferate.

Cetăţenii care doresc să participe la votul online trebuie să se înscrie pe platforma dedicată bugetării participative, de pe site-ul Primăriei Municipiului Deva, www.primariadeva.ro, accesând linkul: https://deva.decide.direct/ şi să-şi creeze un cont de utilizator, care va fi confirmat printr-un cod transmis prin SMS, pe telefonul mobil.

Lista proiectelor declarate eligibile în urma etapei de analiză şi validare:

  1. Colectare selectivă a deşeurilor în parcuri;
  2. Pauză în mişcare!;
  3. Rastele securizate de biciclete în cartierele de blocuri;
  4. Montare defibrilator automat în incinta Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna”;
  5. Cişmea stradală de apă în parcul de joacă de pe strada Ion Creangă;
  6. Smart Pole WiFi-ul cu energie solară – Deva Smart City;
  7. Reamenajarea locului de joacă din cartierul Gojdu, Aleea Pescarilor;
  8. Mai mult verde într-un oraş gri;
  9. Ghid digital „Deva City App”.

La sfârşitul etapei de votare, vor fi selectate proiectele cu cel mai mare număr de voturi obţinute, în ordine descrescătoare, până la atingerea bugetului alocat bugetării participative, conform regulamentului.

Persoanele care nu au acces la Internet sau nu sunt familiarizate cu mediul online pot solicita suport din partea municipalităţii, pentru a-şi putea exprima votul.

Rezultatele votului vor fi publicate pe www.primariadeva.ro, în perioada 1-2 iulie 2020.

Proiectele declarate câştigătoare vor fi incluse în bugetul de venituri şi cheltuieli al Municipiului Deva şi vor fi implementate într-o perioadă de maximum doi ani.

Toate detaliile cu privire la proiectele înscrise în programul de bugetare participativă 2020 pot fi consultate pe www.primariadeva.ro.

Sursa Primăria Municipiului Deva

Publică GRATIS știrea ta!