Depolitizați spitalele, acum❗

52

Practica interimatelor politice din spitale trebuie să înceteze, odată pentru totdeauna. Dar, ca acest lucru să se întâmple, problema trebuie să ajungă mai întâi în atenția tuturor și, mai apoi, pe agenda parlamentarilor.

Acum 3 luni, la primirea mandatului de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a promis că va depolitiza spitalele. Însă, a pus în funcție un manager interimar la spitalul Matei Balș din Capitală, continuând practica numirilor politice.

Despre depolitizarea spitalelor se vorbește intens doar când mor oameni. Apoi subiectul managementului defectuos din vreun spital pălește și nimeni nu se mai preocupă de el până la următoarea tragedie.

Am pornit campania ‘’Depolitizați spitalele, acum!’’ după incendiile de la spitalul județean Piatra Neamț și de la Matei Balș din București.

Nu putem spera la spitale curate, sigure și organizate în jurul interesul pacientului atâta timp cât majoritatea sunt în continuare conduse de manageri interimari, numiți politic, și nu de profesioniști angajați prin concurs.

Au trecut deja aproape trei luni de când noii parlamentari și noul Guvern au fost învestiți în funcții, dar depolitizarea promisă în campania electorală întârzie să se petreacă.

Așa că este timpul ca noi, cetățenii, să ne implicăm și să le transmitem politicienilor să-și facă treaba pentru care au fost trimiși la conducerea țării.

Am realizat un clip video care explică, pe scurt și clar, de ce e nevoie de modificarea de urgență a legii spitalelor pentru a stopa fenomenul toxic al managerilor interimari numiți politic.

A fost o provocare să reducem toată informația la o formă cât mai simplă și ușor de înțeles, dar am reușit. Oricine va urmări filmul va pricepe foarte ușor de ce este atât de importantă depolitizarea spitalelor.

Pentru ca acest clip să ajungă la cât mai multă lume, inclusiv la politicieni și la presă, el trebuie distribuit masiv.

Doar dacă menținem în atenția publică problema managementului numit politic, parlamentarii nu vor avea de ales și vor modifica legea spitalelor.

Așa ne-am ținut de capul politicienilor până ce au schimbat Codul Silvic, care permitea tăierile masive și jaful materialului lemnos din păduri.

Am făcut clipuri în care am explicat problema celor care nu au terminat silvicultura și, prin distribuire masivă, subiectul a ajuns pe agenda publică.

Acum nu ne vom lăsa până ce politicienii nu vor modifica articolul de lege care permite abuzarea de practica managementului interimar, numit politic.

Dar pentru ca asta să se întâmple, este nevoie ca și tu să dai clipul despre depolitizarea spitalelor mai departe, chiar acum. 

image
https://facem.declic.ro/campaigns/doneaza-pentru-continuarea-campaniilor-declic-sanatate?utm_source=blast&utm_medium=email&utm_campaign=2021-03-15.1017&source=declic&bucket=blast2660
Publică GRATIS știrea ta!