O informare pentru deveni!

Cetățenii au dreptul prin lege de a cere autorităților sa le furnizeze în aceasta iarna agent termic. Autoritățile au obligația legala de a anunța abonații cu șase luni înainte de sistarea acestui serviciu.

131

Așa cum v-am obișnuit, cei care vor să-și publice impresiile, ideile, gândurile, sugestiile, etc., în mod gratuit, pot face acest lucru prin intermediul paginii scrisori de la cititori.

Am primit pe e-mail urmatoarea scrisoare:

Oameni faini care trăiți în Deva, vă mai spun odată câteva lucruri legate de termocentrala Mintia. Ca să știți.

În ciuda intoxicărilor lansate de cei care conduc politic astăzi această țară și a reprezentanților PNL în teritoriu care au susținut că oprirea repetată a termocentralei se datorează angajaților și a subsemnatului ca sindicalist, vă repet:

Termocentrala a avut tot anul 2020 un grup rezervă (cel mai performant din țară, pe cărbune), grup energetic care produce un MW cu 20% mai ieftin față de celelalte grupuri existente dar nemodernizare.

Acest grup poate asigura SINGUR energia termică a municipiului Deva.

Acest grup nu poate fi pornit decât prin folosirea cărbunelui de Valea Jiului sau un cărbune superior adus din import, pe care noi îl avem de doi ani în portul Constanța.

Conducerea CEH împreună cu cea a termocentralei a ales să aducă lignit de la Voievozi (Oradea), o afacere cu iz penal pe care am sesizat-o în luna aprilie, chiar ministrului Energiei.

Folosirea lignitului într-o centrală proiectată pentru huilă, este o CRIMĂ TEHNOLOGICĂ. Rezultatele sunt evidente, avarii tot mai dese, dar ce e mai grav, folosirea unei cantități foarte mari de gaz metan pentru a susține arderea cărbunelui de Voievozi, mai exact a pământului de Voievozi.

Plata gazului metan, consumat suplimentar, a dus la neplata integrală a salariilor, imposibilitatea efectuării lucrărilor de reparații, etc.

Am cerut premierului, ministrului, prefectului, liderilor PNL-HD să oprească acest furt, dar se pare că nu se vrea, cel mai probabil pentru că banii sifonați astfel ajung în buzunarele unora dintre ei.

Pentru ca Deva să nu rămână fără agent termic în această iarnă, trebuie pornit grupul modernizat, deci trebuie adus doar cărbune de calitate. Acest lucru trebuie susținut de actualii guvernanți.

Din păcate, pentru a proteja furtul din banul public, guvernanții i-au măsuri împotriva celor care protestează, a celor care spun adevărul, un exemplu recent fiind convocarea pentru mâine 2 noiembrie 2020, a celor cinci salariați care au făcut greva foamei timp de sase zile tocmai pentru asigurarea funcționării normale a centralei cât și pentru plata salariilor, pentru a fi cercetați că au îndrăznit să aleagă aceasta formă de protest.

Abuzurile conducerii merg până la cercetarea salariaților care au făcut greva foamei si pentru zilele în care aceștia se aflau în timpul liber. Trăim ca pe vremea inchizitiei, iar lipsa noastră de a lua atitudine le dă curaj acestor torționari moderni aflați astăzi la guvernare.

Cetățenii au dreptul prin lege de a cere autorităților sa le furnizeze în aceasta iarna agent termic. Autoritățile au obligația legala de a anunța abonații cu șase luni înainte de sistarea acestui serviciu.

Deci, să scriem, să ne implicăm, să cerem apă caldă și căldură.
Pentru ca aceste lucruri sa fie posibile, trebuie doar ca termocentrala să primească cărbune de calitate.

E atât de simplu, se închide doar ROBINETUL prin care se fură acest colos Energetic.

ATITUDINE ZIC!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1686032748234446&id=100004832105342

Publică GRATIS știrea ta!