Viorica Dăncilă păcălită de Anton Anton

Ministrul Energiei, Anton Anton, continuă programul tehnocraţilor, de dărâmare a Sistemului Energetic Naţional, în ciuda promisiunilor electorale făcute de Viorica Dăncilă.

500
OPRITAOPRIT MINTIA TERMOCENTRALA

Promisiunile electorale făcute de Viorica Dăncilă în Valea Jiului legate de salvarea activelor viabile aflate în componenţa Complexului Energetic Hunedoara au fost aruncate la gunoi chiar de ministrul energiei care a promovat o Ordonanţă de Urgenţă fără nici un efect pentru continuarea activităţilor energetice şi miniere în judeţul Hunedoara.

Astfel OUG 60/2019 a fost de fapt o glumă a Ministerului Energiei, o glumă care duce spre faliment un producător de energie electrică cu o putere instalată de 1350 MW.

Ordonanţa de Urgenţă nu a fost discutată cu partenerii de dialog social, sindicatele din energie organizând chiar şi o acţiune de protest alături de cetăţenii Devei, pe 24 iunie 2019, numită generic SOS Salvaţi Termocentrala Mintia.

Mai grav este faptul că demolarea Sistemului Energetic Naţional produce efecte chiar şi vara, România apelând zilnic la importuri la energia electrică de peste 1000 MW pe intervalele orare cu consum maxim.

OUG 60/2019 este practic dovada clară că acest guvern nu doreşte redresarea SEN, cu atât mai puţin salvarea Complexului Energetic Hunedoara.

„Au minţit cu neruşinare când au fost în Hunedoara, au venit cu o Ordonanţă de Urgenţă care nu produce nici un efect, ordonanţă dată probabil doar pentru a prostii liderii de sindicat. Vom ajunge să consultăm tot mai des câte un avocat pentru a ne da seama la timp dacă Guvernul României vrea să salveze acest producător strategic sau vor doar să îşi asigure pacea socială în aceşti ani electorali. Dacă Termocentrala Paroşeni este astăzi singura din ţară conformă la condiţiile actuale de mediu, Termocentrala Mintia poate fii singura din ţară conformă la condiţiile de mediu negociate pentru 2021, cu o singură condiţie şi anume aceea de a arde un cărbune cu conţinut redus de sulf. Este cât se poate de clar că Ministerul Energiei a propus această ordonanţă la „mişto”, doar pentru ai păcăli încă odată pe cei de la PSD, care de trei ani înghit toate gogoşile ministerului patronat de ALDE.” a declarat Cristian Iştoc – preşedinte Sindicatul Solidaritatea Hunedoara.

Publică GRATIS știrea ta!