Cu greu poti refuza o combinatie gustoasa intre mamaliga, branza si slanina asa cum este bulzul ciobanesc.
Odata ce incepi sa mananci, aproape ca nu te mai poti opri. Iata cum sa prepari un bulz cu gust ca acela facut la stana, de cei mai priceputi ciobani.
Ingrediente pentru bulz ciobanesc
500 g malai
3 felii de kaizer
100 g sunca
200 g branza de burduf
4 oua
50 g de unt
ulei
Preparare
– Taie kaizerul in bucati mici si caleste-l timp de trei-patru minute intr-o tigaie nonaderenta.
– Fierbe ouale tari. Curatale de coaja si sfarama-le cu ajutorul furculitei. Pune-le intr-un bol alaturi de branza de burduf, buatile de sunca si kaizerul calit si amesteca bine.
– Prepara o mamliga moale, rastoarn-o pe o farfurie mare si las-o sa se raceasca, pana cand o poti tine in mana fara sate friga.
– Ia o bucata de mamaliga si formeaza o bila. Cu ajutorul unei linguri formeaza o gaura in aceasta pe care sa o umplii cu amestecul de branza, ou si sunca preparat anterior. Formeaza apoi un capac din mamaliga pentru a acoperi bulzul. Repeta procedeul cu restul de mamaliga si branza.
– Unge o tava cu unt si pune in aceasta bulzurile obtinute. Coace totul timp de 10 minute, la cuprotul preincalzit la 180oC. Cand este gata, adauga pe fiecare bulz o bucatica de unt putina branza de burduf.
Servire
Bulzul ciobanesc se serveste cald, alaturi de o lingura cu smantana..