Dragostea portocalie

Oare cine a primit denumirea de la cine? Nu v-ați întrebat niciodată care a fost primul? Culoarea portocalie sau portocala?

212
dragostea-portocalie
sursa pozei stirileprotv.ro

Cred că cu toții așteptăm să vină iarna, anotimpul micuțelor mingi portocali. Nu v-ați întrebat niciodată de unde provine portocala, cum a apărut? Astăzi vă voi spune câteva curiozități despre portocale.

  • În mod normal când mergi la magazin să cumperi portocale nu este foarte greu să alegi pe care să le cumperi, toate arată la fel, dar știai că există 600 de tipuri de portocale?
  • Pentru a apărea pe lumea aceasta cineva ne-a dat naștere. Așa și portocala are un tată și o mamă, dar cine sunt aceștia? Portocala este o combinație dintre pomelo și mandarină. După tine care e mama și care e tatăl?
  • Oare cine a primit denumirea de la cine? Nu v-ați întrebat niciodată care a fost primul? Culoarea portocalie sau portocala? Ei bine prima a fost portocala, iar culoarea portocalie a fost obținută din aceasta. Interesant, nu?
  • Mereu când cumpărăm portocale încercăm să le alegem pe cele mai dulci, le pipăim și vedem care e mai moale și considerăm că aceea e mai dulce. Un mod de a observa care portocală este mai dulce este codița acesteia. Dacă codița este mai lungă atunci portocala e dulce.
  • Cred că cu toții am încercat să facem suc de portocale, dar nu întotdeauna am obținut cantitatea de suc dorită dintr-o portocală. Pentru a obține mai multă cantitate de suc, portocala trebuie să fie caldă. Prin faptul că portocala trebuie să fie caldă, nu mă refer că trebuie să o bagi la microunde și să o încălzești. Nu, trebuie să o freci între palme.

Ce părere aveți? Micul fruct portocaliu mai este așa banal? Scrie-ți în comentarii fructul vostru favorit și de ce vă place așa mult!

Publică GRATIS știrea ta!