Conducerea Sindicatului Solidaritatea Hunedoara vine cu noi dovezi care arată că producătorul de energie electrică poate fi salvat și combate teza susținută de Ministerul Energiei care dorește să transforme CEH într-o societate de tip SIEG ( Societate de Interes Economic General ), cu termen de funcționare doar până în anul 2024.

Președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara – Cristian Iștoc, a trimis o nouă adresă ministerului energiei în care arată că deciziile comisiei europene permit salvarea CEH pentru o perioadă mult mai mare de timp.

” Am trimis către Ministerul Energiei dar și Consiliului de Administrație al CEH un material suplimentar în care arătăm că Decizia Comisiei Europene 2012/21/UE, precizează la art.2, alin.2, posibilitatea ca o societate de tip SIEG să funcționeze pe o perioadă mai mare de timp, până la amortizarea investițiilor necesare care stau la baza înființării noii societăți.
  Ne lovim de același zid, practic suntem puși să negociem chiar cu cei care i-au ajutat pe tehnocrați să promoveze acest program de tip SIEG pe energie și cu mina Lonea și Lupeni pe închidere, un program care nu este fezabil, care urmărește doar închiderea treptată a activității actuale.
  Secretarul de stat Doru Vișan fost director în cadrul CEH susține programul tehnocraților, iar în Consiliul de Administrație ne lovim de fosta șefă a juriștilor din complex asistată tot de o fostă juristă a societății. Cu această echipă care nu face altceva decât să țină frâna apăsată pe orice proiect propus de sindicate, Complexul Energetic Hunedoara nu are nici o șansă de redresare, acești oameni au dus CEH spre faliment, iar acum ne spun că au fost trimiși la București să salveze societatea.
  Cred că este doar o altă glumă politică a celor de la ALDE și PSD, care au făcut aceste numiri și le propun să se uite și pe rezultatele acestei echipe dar și pe programul de guvernare cu care au candidat.
  Solicit coaliției de guvernare să i-a act de faptul că odată pusă pe butuci huila energetică românească, politicienii vor fi singurii vinovați de faptul că au transformat România într-un importator de energie electrică, la mâna Europei cu una sau mai multe viteze.”

, a declarat Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Publică GRATIS știrea ta!