Guvernul României se angajează să asigure continuarea activitătii de producere a energiei electrice la termocentrala Mintia, totul pentru siguranta Sistemului Energetic National.

Tot în aceste zile, se constată că penele de curent sunt tot mai dese, cauza fiind lipsa lucrărilor de mentenantă în sectorul de distributie a energiei electrice.

Bucureştiul a trăit în aceste zile un mini blackout al sistemului energetic.

România este tot mai aproape de un blackout la nivel national, cu pagube uriaşe pentru această tară.

Producătorii de energie electrică care pot asigura alimentarea continuă a retelelor rămân cei pe combustibili clasici.

” În ultimii ani, România a dus o politică de distrugere a Sistemului Energetic National, falimentând termocentralele, urmărind doar pretul de cost al MW. Cu aceeastă abordare vom ajunge să aprindem becul doar când bate vântul în Dobrogea, lucru inacceptabil pentru o tară independentă energetic, care poate fi un important exportator de energie electrică în regiunea de sud- est a UE.
  Astăzi la întâlnirea de la Mintia cu preşedintele Camerei Deputatilor, a premierului şi a altor factori de decizie, a fost luată o hotărâre politică care va salva de la faliment Complexul Energetic Hunedoara.
  Vom fi atenti la toate demersurile care influentează soarta CEH, pentru a ne asigura că vom păstra INDEPENDENTA Energetică a României .”

, a declarat Cristian Iştoc – preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Situația termocentralei Mintia, probleme și soluții pentru rezolvarea acestora, aduse la cunoștiința politicului de către liderii sindicatelor din cadrul acestei entități.

Curajul de a spune lucrurilor pe nume. Despre nevoia de a schimba structura Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara, prin introducerea a cel puțin doi membrii care să fie specialiști pe parte energetică, la momentul actual Consiliul de Administrație fiind foarte bine reprezentat doar pe parte minieră.

Precizări cu privire la partea nefuncțională sau necooperantă din Consiliul de Administrație.

Discuțiile au atins și sfera contribuțiilor.Printre altele s-a răspuns și la întrebarea cu privire la trecerea unei părţi a contribuţiilor de la angajator la angajat.

Există interese externe pentru a micșora capacitatea energetică a României. Interesele urmăresc ca această țară să nu se dezvolte și să devină dependentă de resurse și energie.

, a declarat Liviu Dragnea.

 

„Am luat decizia de a investi bani pentru a deveni rentabili. În termen de o lună trebuie elaborat un plan din care să reiasă cât trebuie investit pentru a fi competitivi.”

, a declarat Premierul Mihai Tudose.

Sursa

Publică GRATIS știrea ta!