Activitatea Sindicatului Solidaritatea Hunedoara a devenit o problemă pentru o parte a conducerii complexului, dar în special a celor care au semnat pentru lichidarea a patru grupuri energetice de 210 MW, de la termocentrala Mintia.

Președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Iștoc Cristian, a dus o campanie de salvare a celor 4 grupuri energetice de la Mintia, încă din prima lună de activitate în fruntea acestui sindicat.

Au fost sesizate toate instituțiile statului la cel mai înalt nivel, dar şi instituții precum DNA şi DIICOT, totul pentru a arăta că România se află la un pas de a pierde controlul asupra Sistemului Energetic National.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara a arătat mecanismele prin care sectorul energiei regenerabile a beneficiat de o schemă de sprijin foarte generoasă acordată de statul român, în detrimentul producătorilor clasici de energie din România.

Tot Sindicatul Solidaritatea Hunedoara a fost cel care a cerut sprijin politic pentru impunerea corectă a mecanismelor europene care pot asigura funcționarea optimă a producătorilor clasici, cei pe cărbune, singurii care pot asigura securitatea Sistemului Energetic National.

” Am apelat la toate mijloacele posibile pentru a duce povestea energiei clasice la cel mai înalt nivel. Am cerut sprijinul celor doi lideri politici din Hunedoara, aflati în arcul guvernamental, Nistor Laurențiu şi Mircea Moloț, care ni s-au alăturat fără rezerve în încercarea de a salva Termocentrala Mintia dar şi mineritul hunedorean, lucru pentru care le mulțumesc.

Am reuşit alături de cei doi lideri, să ducem povestea CEH, pe masa guvernului, fiind susținuți şi de Ministrul Energiei, domnul Toma Petcu, un om cu un caracter deosebit care a subliniat în repetate rânduri faptul că în interesul României trebuie păstrate cât mai multe capacități de producere pe bază de cărbune.

Au urmat întâlnirile cu premierul Mihai Tudose căruia i-am arătat că instituții precum ANRE sau Consiliul Concurentei au lăsat producătorii de energie electrică pe bază de cărbune în bătaia vântului, dar şi pericolul care pândeşte România în asigurarea continuă a rețelelor electrice cu energie electrică lucru ce poate duce la dependența de importuri de energie.Am dus pe masa guvernului povestea CEH, solicitând legiferarea pentru interesul national.

Acum avem nevoie de un ultim efort comun, sindicate, mediu politic şi guvern, pentru a elimina interesele băieților deștepți din energie, motiv pentru care fac un apel public la cei doi lideri politici din județ să ne susțină în continuare, iar premierului Mihai Tudose îi cer un singur lucru: să decidă pentru interesul national, pentru folosirea tuturor resurselor oferite gratis de această aşezare geografică de care se bucură România .”

, a declarat Cristian Iştoc – preşedinte Sindicatul Solidaritatea Hunedoara.

Publică GRATIS știrea ta!