Memorialul Eroilor din Sănătate

35

Onorând jertfa lucrătorilor din sănătate căzuți la datorie în lupta împotriva pandemiei COVID-19, Federația „Solidaritatea Sanitară” a lansat Memorialul Eroilor din Sănătate.

Construit special pentru mediul online, Memorialul prezintă atât o perspectivă de ansamblul asupra lucrătorilor din sănătate care și-au făcut datoria cu prețul propriei vieți cât și una de detaliu, ce permite cunoașterea fiecăruia dintre eroii de până acum.

Memorialul permite multiple forme de interacțiune simbolică, aflate la dispoziția publicului, prin intermediul Cărții de onoare, a comentariilor comemorative și a aprinderii unei lumânări simbolice pentru fiecare dintre membrii acestui Panteon virtual.

Memorialul Eroilor din Sănătate este o formă de a cinsti memoria lucrătorilor din sănătate decedați la datorie, adecvată la măsurile de protecție specifice acestei pandemii și la mediile de comunicare contemporane. Acest mijloc de comemorare și onorare oferă posibilitatea tuturor cetățenilor de a-și prezenta gândurile și emoțiile față de jertfa făcută de acești eroi în interesul societății.

Considerând că iubirea de patrie este exprimată în egală măsură prin sacrificiul făcut pentru salvarea vieții locuitorii ei, lansăm Memorialul Eroilor din Sănătate înainte de Ziua Națională a României, invitând conducătorii instituțiilor statului și candidații la astfel de funcții să-și exprime recunoștința pentru jertfa acestor lucrători din sănătate, și să rețină nevoia unor forme de recunoaștere adecvate!

Veșnică recunoștință Eroilor din Sănătate!

Memorialul Eroilor din Sănătate conține și o pagină intitulată Cartea de onoare. Cei care doresc să lase un mesaj pot scrie câteva rânduri în Cartea de onoare.

Sursa Comunicat Federația „Solidaritatea Sanitară” 

Publică GRATIS știrea ta!