Conform demersurilor guvernului tehnocrat, termocentrala Mintia ar trebui să rămână cu o putere instalată de doar 238 MW, urmând să se renunțe la ceilalți 1000 MW instalați.

Ministrul actual al energiei, a dispus renotificarea Comisiei Europene pentru a se preciza clar, că România nu mai este dispusă să renunțe la nici o capacitate energetică, în special la cele pe cărbune, care şi-au dovedit eficiența din plin în acest an care a debutat cu o iarnă grea, urmată de o secetă prelungită.

Siguranța sistemului energetic românesc nu poate fi lăsată să depindă de schimbările climatice, doar pentru că aşa doresc anumiți factori umani, iresponsabili.

Sindicatele din cadrul termocentralei Mintia au atras atenția ministrului energiei cu privire la acest aspect, cerând în mod repetat întocmirea unui program care să salveze de la lichidare, acele capacități de producție cu o putere instalată de 1000 MW.

Se pare că nu toți cei implicați în acest demers de salvare a termocentralei Mintia au înțeles că Ordinul ministrului se EXECUTĂ nu se discută. Astfel, angajatii din minister care au această sarcină, nu fac altceva decât să pună piedici oricărui demers de redresare a termocentralei Mintia.

Secretarul de stat, Doru Vişan, consideră că un astfel de demers de renotificare a Comisiei Europene menit să salveze 1000 MW, construiți cu sacrificii de generatiile trecute bine de prima tinerețe, necesită mai multe aprobări, atât din partea conducerii CEH, cât şi a Consiliului de Administratie al societății, cu toate că notificarea tehnocraților de lichidare a grupurilor energetice, a fost promovată fără nici un filtru din partea statului român.

„Consider că ne aflăm în fata unor oameni de rea credință, care din păcate nu vor să reprezinte interesele statului român. Sindicatul SOLIDARITATEA HUNEDOARA a sesizat DNA, DIICOT, instituțiile politice ale statului pe acest subiect, cu un singur ecou: ministrul energiei. Din păcate, un singur om nu poate face mai mult, atâta vreme cât este sabotat chiar de subalterni. Este inadmisibil ca cei care ar trebui să grăbească acest demers de salvare a unei puteri instalate de 1000 MW, să fie şi singura piedică pe care o întâlnim.
  Cer public ministrului energiei, să elimine orice act de sabotaj menit să ne oprească în încercarea de a salva termocentrala Mintia de la lichidare. Iar pe acei sabotori de serviciu, să îi trimită acasă”

, a declarat Cristian Iştoc – preşedinte Sindicatul SOLIDARITATEA HUNEDOARA.

Publică GRATIS știrea ta!