Sindicatul Solidaritatea Hunedoara cere partidelor aflate la putere, un punct de vedere clar vizavi de viitorul Compexului Energetic Hunedoara şi respectarea programului de guvernare capitolul Politici în domeniul energiei.

Acest program care a fost prezentat de PSD în campania electorală vorbeşte de revitalizarea producţiei de huilă pentru a se asigura funcţionarea unui grup energetic la Mintia şi unul la Paroşeni pentru producerea de energie electrică şi termică în sistemele centralizate de termoficare de la Deva şi din Valea Jiului.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara cere partidelor aflate la putere, un punct de vedere clar vizavi de viitorul Compexului Energetic Hunedoara

Programul de guvernare menţionează şi posibilitatea montării de noi capacităţi de producere a energiei electrice la cele două termocentrale din judeţ, în anii următori.

În fapt, lucrurile stau pe dos, Guvernul Grindeanu a semnat în luna aprilie 2017 pentru închiderea a încă două exploatări miniere, decizie ce duce implicit la închiderea termocentralei Mintia, din lipsa cărbunelui.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara va trimite celor două partide aflate la putere câte o adresă prin care solicită un punct de vedere clar despre soarta CEH şi a salariaţilor acestora.

Vom trimite adrese la cele două organizaţii locale ale PSD şi ALDE, în care cerem clarificări cu privire la nerespectarea programului de guvernare, motivele care stau la baza acestei decizii de a renunţa la cele două exploatări miniere şi la termocentrala Mintia. Mă aştept ca de această dată să fim susţinuţi şi de celelalte sindicate din cadrul CEH, altele decât Sindicatul Muntele care a semnat alături de ministrul energiei pentru închiderea minelor Lonea şi Lupeni. Sindicatul Solidaritatea Hunedoara a contestat la Ministerul Energiei CONVENŢIA prin care se hotărăşte închiderea mineritului, ca fiind nelegală.”, a declarat Cristian Iștoc – președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Publică GRATIS știrea ta!