Schimbarea la față se sărbătorește pe 6 august

În această zi nu e bine să te cerți cu nimeni și nici să fii certat de cineva, că așa vei fi tot anul, până la următoarea sărbătoare.

54
Schimbarea la Față a Mântuitorului reprezintă data la care Iisus, împreună cu trei dintre mucenicii cei mai apropiați, Petru, Iacob și Ioan, au urcat pe muntele Tabor ca să se roage.

În această zi nu e bine să te cerți cu nimeni

 

Schimbarea la Față a Mântuitorului reprezintă data la care Iisus, împreună cu trei dintre mucenicii cei mai apropiați, Petru, Iacob și Ioan, au urcat pe muntele Tabor ca să se roage. Aici, apostolii au fost învăluiți într-un nor de lumină, în timp ce Iisus se ruga.

Schimbarea la față, 6 august, constituie, de asemenea, un moment important în calendarul viticol: în această zi nu se lucrează și la biserică se duc poame din noua recolta.Poamele sunt duse la biserică cu scopul de a fi binecuvântate iar apoi acestea se împart.

În această zi nu e bine să te cerți cu nimeni și nici să fii certat de cineva, că așa vei fi tot anul, până la următoarea sărbătoare. Fetele sunt sfătuite să nu se pieptene în această zi, pentru că nu le mai crește părul, așa cum nu mai crește nici iarbă.

În această zi se interzice scăldatul. De la Probajenii înainte, nu-i slobod să te mai scalzi în rău. O coborât cerbul de la munte, s-o pișat în apa și-o răcit apa. Atâta-i tăt. (Memoria Ethnologica).
Explicația este cu totul alta: apele fiind de acum tot mai reci, crește riscul îmbolnăvirilor.

Publică GRATIS știrea ta!