Soarta Complexului Energetic Hunedoara întârziată nepermis de mult chiar de Ministerul Energiei.

Liderii de la Sindicatul Muntele și Sindicatul Solidaritatea Hunedoara refuză să renunțe la lupta pentru salvarea celor patru exploatări miniere și a trei grupuri energetice pe cărbune.

Liderii de la Sindicatul Muntele și Sindicatul Solidaritatea Hunedoara refuză să renunțe la lupta pentru salvarea celor patru exploatări miniere și a trei grupuri energetice pe cărbune.

Cele două sindicate sunt afiliate la Federația Națională Mine Energie, care în aceste zile își desfășoară lucrările Colegiului Director și ale Biroului Executiv în județul Hunedoara.

Mandatul Federației Naționale Mine Energie este de a susține demersurile celor două sindicate afiliate prin urgentarea la nivel de minister a emiterii unei hotărâri care să permită acordarea unei scheme de sprijin pentru Complexul Energetic Hunedoara, pentru asigurarea veniturilor necesare continuării activității în condiții normale de muncă și asigurarea unui climat sănătos de trai în rândurile minerilor și ale energeticienilor.

Complexul Energetic Hunedoara este reprezentat în conducerea F.N.M.E. de Darius Câmpean – președinte executiv și Cristian Iștoc – vicepreședinte, lucru ce face posibil ca lucrările F.N.M.E. să aibă loc în Valea Jiului în data de 25 aprilie și la termocentrala Mintia în 26 aprilie, unde pe lângă problemele organizatorice curente ale F.N.M.E. se vor discuta problemele mineritului din Valea Jiului și ale termocentralei Mintia.

„Avem nevoie de toată susținerea sindicală pentru a salva cât mai mult din acest complex, din acest motiv am ales să desfășurăm lucrările F.N.M.E. în județul nostru în încercarea de a găsi o locomotivă puternică care să ducă ultimul tren al CEH la București, singurul loc în care putem face oreparație capitală a mineritului și energeticii hunedorene.

Poate reușim să îi trezim și pe politicienii hunedoreni din astenia asta de primăvară și împreună să obținem un sprijin real pentru continuarea activității în acest sector lăsat la mâna intereselor antinaționale.” , a declarat Cristian Iștoc – președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

La întrunirea din cadrul termocentralei Mintia va fi prezentă atât conducerea CEH cât și cea a sucursalei.

Publică GRATIS știrea ta!