Un europarlamentar la termocentrala Mintia

În anul 2020, ai obligaţia să munceşti, gratis dacă se poate, şi să nu protestezi. Va fi asta o nouă formă de sclavagism? La ce şcoală se învaţă aceste practici? Are legătură cu managementul afacerilor, sau cu cel al resurselor umane?

679

Termocentrala Mintia este în fierbere, asta după ce salariaţii termocentralei se află în a patra zi de proteste. Timp de patru zile la termocentrala Mintia nu şi-a făcut simţită prezenţa nici măcar un oficial. Din acest motiv, al lipsei de interes arătat de oficialităţile competente în soluţionarea problemelor cu care se confruntă producătorul de energie electrică şi termică, lucrurile au degenarat, astfel cinci salariaţi ai termocentralei au intrat în greva foamei.

Suntem complet ignoraţi. Nimeni de la guvern nu s-a interesat de noi, să vină să ne asculte, să vină cu soluţii. Lucrăm şi suntem plătiţi doar cu o parte din drepturile care ni se cuvin. Avem de recuperat restanţe salariale, noi am onorat contractul de muncă dar angajatorul nu. Nu mai vrem să lucrăm şi să fim plătiţi cu promisiuni. a declarat un salariat nemulţumit.

Soluţia oferită de angajator

Angajatorul a găsit soluţii, dar nu la nemulţumirile salariaţilor, a găsit soluţii de intimidare a salariaţilor. Să ne-nţelegem, angajatorul ar trebui să se implice în aplanarea problemei, şi nu în agravarea ei. Celor cinci salariaţi care au ales ultima formă de protest, greva foamei, li se spune, practic, că încalcă prevederile regulamentului de ordine interioară.- scrie pe site-ul structurii sindicale Sindicatul Solidaritatea Hunedoara.

În concluzie, în traducere liberă, în anul 2020, ai obligaţia să munceşti, gratis dacă se poate, şi să nu protestezi. Va fi asta o nouă formă de sclavagism? La ce şcoală se învaţă aceste practici? Are legătură cu managementul afacerilor, sau cu cel al resurselor umane?

Aşa intitulata „greva foamei” este expresia manifestării „libertăţii de opinie”, este o formă de protest individuală prin care orice persoană fizică îşi exprimă nemulţumirea împotriva unei „autorităţii abuzive”, care acţionează „cu exces de putere”.

Prima vizită a unui oficial la termocentrala Mintia

Europarlamentarul Maria Grapini, a fost la termocentrala Mintia, unde în urma unei discuţii purtate cu protestatarii, dar şi cu liderii de sindicat, a elaborat un document către Guvernul României.

Stocul de cărbune

Termocentrala Mintia este oprită din lipsa stocurilor de cărbune, încă de sâmbătă noaptea. Importanţa constituirii stocului de cărbune a fost ridicată şi în trecut de aceeaşi structură sindicală şi tocmai datorită riscului crescut de oprire a termocentralei.

https://sindicatulsolidaritateahunedoara.ro/comunicat-de-presa-21-04-2020

https://sindicatulsolidaritateahunedoara.ro/comunicat-de-presa-21-11-2018

Termocentrala Mintia este sucursală a Complexului Energetic Hunedoara, societate care se află în procedură de insolvenţă după ce instanţa Tribunalului Hunedoara a admis, în 14 noiembrie 2019, cererea formulată în acest sens de către 20 de creditori ai companiei, printre care Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili şi Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului.

Protestul de la termocentrala Mintia continuă şi la această oră.

Publică GRATIS știrea ta!