Concursul Juvenes Translatores (ediția a 14-a)

Participanții trebuie să traducă online (nu pe hârtie), sub supravegherea cadrelor didactice desemnate, și să trimită traducerea prin intermediul platformei de concurs

31

Au început înscrierile pentru concursul Juvenes Translatores (ediția a 14-a)

Competiția se adresează elevilor de 17 ani din învățământul secundar și accentuează rolul traducerilor în învățarea limbilor străine și a multingvismului ca fundament al proiectului european.

Înscrierea instituțiilor de învățământ care doresc să participe la concurs se derulează în perioada 2 septembrie – 20 octombrie 2020, ora 12:00 (ora Europei Centrale, adică 13:00, ora României), pe pagina web JuvenesTranslatores a Comisiei Europene:  https://bit.ly/2kVkzlW.

Un tutorial privind procedura de înscriere este disponibil aici: https://bit.ly/2ZfRORN.

Instituțiile de învățământ înregistrate vor fi selectate în mod aleatoriu, numărul de școli participante urmând să fie stabilit în funcție de numărul de locuri alocate fiecărei țări în Parlamentul European. Ulterior, fiecare școală selectată poate înregistra între doi și cinci participanți.

Concursul se va desfășura în data de 26 noiembrie 2020, în intervalul orar 10:00 – 12:00 (ora Europei Centrale, adică 11:00 – 13:00, ora României). În ziua respectivă, fiecare participant va trebui să se conecteze la platforma de concurs, pe baza numelui de utilizator și a parolei atribuite după înregistrare. În momentul conectării, pe ecran va apărea textul ce urmează a fi tradus.

Participanții trebuie să traducă online (nu pe hârtie), sub supravegherea cadrelor didactice desemnate, și să trimită traducerea prin intermediul platformei de concurs. Corectarea lucrărilor va fi realizată de traducătorii Comisiei Europene, care vor desemna un câștigător din fiecare țară.

Laureații vor fi invitați să participe la ceremonia de premiere, care va avea loc la Bruxelles, în primăvara anului 2021. Comisia Europeană va suporta costurile de călătorie și de cazare ale laureatului, ale unui adult însoțitor și ale unui profesor pentru fiecare țară.

Publică GRATIS știrea ta!